אגדת שוקולד – מתכון להכנת אגדה משלכם

כמו באגדות של פעם מתחיל סיפורו של השוקולד….

אי שם במרכז אמריקה ביערות הקקאו העצומים גדלו עצי קקאו ועליהם פולים ואיש לא ידע מה הם טומנים בחובם.
וביום בהיר אחד, האינדיאנים החלו לקטוף מעצי הקקאו את הפולים, פולי קקאו לבנים ונוזל סוכרי סמיך, הניחו אותם ליבוש בשמש הטרופית החמה, עד שהפולים קבלו גוון חום שוקולדי, האינדיאנים החלו להפיק מהפולים המיובשים משקה כהה בשם צ'וקוטל, הם נהגו להכין אותו בשלל טעמים ואפילו לתבל אותו בצ'ילי חריף.

אנשי השבט גם גילו כי לפולי הקקאו סגולות מרפא.

כשהספרדים הגיעו למקסיקו, אנשי השבטים הציעו להם מטבעות קקאו כמטבע וסחר חליפין ואף השקו אותם במשקה הטעים.
האגדה נעצרת לרגע ומבקרת בחתונה מלכותית שהתקיימה בטירה בצרפת ושם לראשונה הגישו לאורחים את המשקה הפרימיטיבי ביותר בעולם: שוקולה או בצרפתית sho-co-la

יחלפו שנים עד שכימאי הולנדי בשם קונרד ואן הוטן יפיק מהפולים חמאת קקאו ואבקת קקאו, הוא גם פיתח את השוקולד המוצק הראשון בעולם.

וכמו באגדות, חלפו חמישים שנה מאוחר יותר, יצרן ממתקים שוויצרי גילה שניתן להוסיף אבקת חלב לאבקת הקקאו המרירה ולקבל את שוקולד החלב הנפלא בטעמו שכולנו מכירים.

האגדה הגיעה לכרמית, ונשארה שם עד עצם היום הזה, כשהשוקולד הפך במפעל לחגיגה גדולה של טעמים.
ופולי הקקאו וכרמית חיים באושר עד עצם היום הזה…

כיפת שוקולד עטופה בשברי בייגלה מצופים שוקולד לבן

אז אם בא לכם לכתוב אגדה במטבח. הרי לכם מתכון של מוס שוקולד קטיפתי בתוכו חבויות עוגיות וניל פריכות ומעל הכל שברי בייגלה מצופים בשוקולד לבן.

שילוב המרקמים והטעמים לא מפסיק להפתיע. המתכון המתוק והמפתיע מכרמית.

חומרים למוס:

• 100 גרם חמאה
• 600 גרם אגו שוקולד מריר 60%
• 10 חלמונים
• 6 חלבונים
• 200 גרם סוכר
• 1.4 ליטר שמנת מתוקה 38%
• חבילת עוגיות "מיני קוקיס" בטעם וניל

חומרים לגאנש:

• 200 גרם אגו שוקולד מריר 60%
• 200 מ"ל שמנת מתוקה
• שברי אגו בייגלה בציפוי שוקולד לבן

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד מריר באמבטיה של מים חמים, ממיסים את החמאה ביחד עם השוקולד. טורפים את החלמונים היטב ומוסיפים בהדרגה לשוקולד המומס. מקציפים את השמנת לבד עד לקבלת מרקם חלק ועדין. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מוסיפים 3\1 מהשמנת לשוקולד המומס (מחוץ לאש!) ומקפלים יחד. מערבבים יחד את החלבונים ושאר השמנת ומוסיפים לשוקולד בהדרגה תוך קיפול עד לקבלת מסה אחידה.

הרכבת הכיפה:
יוצקים לתוך קערה עמוקה מעט מהמוס. מפזרים עוגיות, וכך חוזרים על התהליך עד כיסוי הקערה. בתחתית הכיפה יוצרים שכבה של עוגיות מפוררות. מקפיאים למשך הלילה.

אופן הכנת הגאנש:
מרתיחים את השמנת, ומסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד, ולמערבבים עד למרקם חלק.
יוצקים את הגאנש למרכז הכיפה עד כיסוי כל הכיפה. מפזרים מעל שברי בייגלה מצופים על כל הכיפה.

מגדל עוגיות שוקולד צ'יפס וגלידה

קינוח מרשים שמוכן תוך דקות. סנדביץ' של שתי עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות שמחבקות כדור גלידה ושקועות באמבט שוקולד ותודה לכרמית על המתכון המשמח.

חומרים (4 מנות):
לעוגיות:
• 200 גרם חמאה רכה
• 60 גרם סוכר לבן
• 120 גרם סוכר חום
• 2 ביצים
• 1 כפית תמצית וניל
• 300 גרם קמח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1 כוס מיני קוקיס שוקולד צ'יפס

למגדל:
• גלידה איכותית, מומלץ וניל.

לבריכת שוקולד:
• 100 גרם אגו שוקולד מריר 60%
• 150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר את החמאה והסוכרים, מוסיפים את הקמח ואז את שאר החומרים. יוצרים כדורים גדולים עם כף ומניחים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.