אוזני ההמן התחפשו: מתכון למשולשי מלאווח

אוזני ההמן התחפשו – משולשי מלאווח במלית נקניקיות ותבשיל ירקות. גרסה מיוחדת ומלוחה לפורים

חברים יקרים, אוזני ההמן שלי התחפשו :-) המתוקים הפכו למלוחים.

לבצק השתמשתי בעלי מלאווח, במלית חיפשתי כרגיל מה יש לי בבית והחלטתי לשלב בין נקניקיות לירקות.  היו לי נקניקייות מרגז טעימות אך אתם אינכם חייבים להשתמש במרגז, כל סוג אחר יהיה טעים. טיגנתי את הירקות והנקניקיות, הוספתי מעט קטשופ, תבלינים והכל נכנס למלית, יצא טעים ביותר.
רצוי לרדד את העלים דק וכך תקבלו לפחות 5 עיגולים בקוטר 10 ס"מ מכל עלה, אינני משתמשת בשאריות והן ממש מועטות בעקבות הרידוד.

ניתן כמובן להשתמש גם בבצק פילאס,  יצא נהדר.

צפו להתאהבות!

משולשי מלאווח במלית נקניקיות וירקות

5 מנות

 

החומרים:

3 עלי מלאווח מופשרים במקרר

מעט שמן זית

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 נקניקיות מרגז חתוכות לריבועים קטנים

קישוא חתוך לריבועים קטנים

10 עגבנות שרי חתוכות לריבועים

קטשופ

מלח ופלפל

קורצן בקוטר 10 ס"מ

ביצה טרופה

קצח, שומשום

 

אופן ההכנה:

-מטגנים במעט שמן זית את הבצל והשום.

-מוסיפים את ריבועי הנקניקיות ומערבבים, מוסיפים את הירקות.

-יוצקים את הקטשופ ומתבלים, מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט, מכבים ומצננים.

-מחממים את התנור ל-190 מעלות.

-מאבקים משטח בקמח ומרדדים את הבצק דק יותר מהמקור.

-קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כ-2 כפיות מהמלית.

-מרימים את השוליים ויוצרים צורת אוזן המן (משולש), מומלץ למרוח בעת ההידוק מעט ביצה.

-מורחים בביצה, זורים קצח ושומשום ומניחים בתבנית.

-אופים עד הזהבה מלאה כולל בחלק התחתון.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.