אוזני המן במילוי תפו"א, בצלים ופרג I פרחי פורל בעשבי תיבול

כל מה שצריך לחג הפורים: מתכון להכנת אוזני המן במילוי תפוחי אדמה, בצלים ופרג וגם פרחי פורל בעשבי תיבול

אוזני המן במילוי תפוחי אדמה, בצלים ופרג

 

שדרוג מדהים למתכון הישן והאהוב של אוזני המן. כדאי להכין כמות כפולה, משום שה"אוזניים" מתחסלות בן רגע…

 

חומרים

לבצק

300 גרם  קמח

1 גביע  שמנת חמוצה או 1 כוס מי סודה

75 גרם חמאה

חלמון ביצה

מלח

סוכר

שף אסף מישקובסקי צילום אנטולי מיכאלו
שף אסף מישקובסקי
צילום אנטולי מיכאלו

למילוי

400 גרם תפוחי אדמה מבושלים לריכוך

150 גרם בצל מטוגן

מלח, פלפל שחור

2 כפות תרד טחון

3 כפות גבינת קצ'קבל מגוררת (לגרסת פרווה ניתן להשמיט).

כף עירית קצוצה

2\1 כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ

ביצה טרופה להברשה

פרג שלם

 

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים של הבצק בקערה  או מעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה. מכסים בניילון ומקררים לשעה.

–          מערבבים את כל חומרי המלית למלית אחידה. משלימים טעמים אם יש צורך.

–          מוציאים מהקירור את הבצק ומרדדים על משטח מקומח  לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

–          קורצים עיגולים בגודל הרצוי (ניתן בקורצן או בעזרת  כוס).

–          במרכז כל עיגול מניחים מעט מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן.

–          מניחים על ניר אפייה בתבנית, מושחים בביצה טרופה ובוזקים פרג.

אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות עד הזהבה.

 

 

 

פרחי פורל בעשבי תיבול

ממטבחו של שף אסף מישקובסקי

מצרכים:

דג פורל פרוס לשתי יחידות, נקי מעצמות ואדרות

מיץ לימון טרי משני לימונים

גרידת לימון

2 שיני שום טריות קלופות וקצוצות דק

צרור כוסברה קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוץ

2 יח' בצל ירוק  קצוץ

תימין קצוץ

5 יח' צלפים

1/4 כוס שמן זית

מלח גס, פלפל שחור גרוס

עלי מיקרו בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

מערבבים בכלי את כל עשבי התיבול חוץ מעלי הבזיליקום. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל גרוס.

מניחים את פילה הפורל כשצד העור כלפי מטה, ממלאים בעשבי התיבול ומגלגלים לצורת רול (פרח).

משפדים ע"י שיפוד ארוך כדי לשמור על הצורה בזמן האפייה. (לא ברור איך משפדים)

יוצקים מעל הפרחים עוד מנוזל עשבי התיבול ואופים בתנור למשך כ-25 דקות בחום של 180 מעלות.

אופן ההגשה:

מסדרים במרכז צלחת את שני פרחי הפורל מעטרים בעלי בזיליקום טריים וגרידת לימון .

בתיאבון!

בופה 1

 

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.