אוזני המן עם המילויים הכי נוסטלגיים שיש

לרגל החג הכי שמח של העם היהודי, שבו נהוג לשלוח משלוח מנות עם אוזני ה"מן", מאכל יהודי שמקורו מאירופה ונפוץ מאוד בקרב היהודים מכל העולם. השפית מורן פינטו מירושלים, מביאה לנו מתכונים של אוזני המן"

השפית מורן פינטו בת 35 מירושלים, חרדית ואמא ל- 5, חובבת בישול מילדות. ההכרות שלה עם עולם הבישול מגיעה ממגזינים ותוכניות בישול בטלוויזיה. למרות שמעולם לא למדה בישול באופן מקצועי, תמיד נמשכה לתחום והחלה להעביר סדנאות בישול לחברות וארגונים. כך פיתחה מתכונים משלה והחלה להעביר סדנאות בכל רחבי הארץ. כיום היא כותבת מתכונים לתקשורת בארץ, יש לה מדור קבוע באתר "כיכר השבת" ולפני 6 שנים הייתה לשפית החרדית הראשונה שהחלה להעלות מתכונים, סרטונים ותמונות לרשת. כיום בעקבות ההצלחה עם 11,000 חברות בקבוצת האכול "אניני טעם" הקימה מורן את קייטרינג הבוטיק שלה תחת אותו השם.

 

אוזני ה"מן" במילוי גנאש וכדור קרנץ באדיבות – השפית מורן פינטו

חומרי גלם לבצק:

6 כוסות קמח תופח

200 גר מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

כפות תמצית וניל1

2 כפות סוכר

חומרי גלם לגנאש:

200 גר שוקולד מריר איכותי קצוץ

200 מ"ל שמנת מתוקה

חומרי גלם לכדור קרנץ:

150 גרם וופלים של "מן" בטעם שוקולד טחונים לפרורים

200 גר קרם נוגט

200 גר שוקולד מריר מומס

2 כפות אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה:

במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק,

מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

בזמן הקירור ממסים את מרכיבי הגנאש למרקם חלק ומקררים מעט,

מעבירים לשק זילוף עם חור קטן (חצי מכמות הגנאש).

על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.

מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד ומהדקים את קצוות לצורת משולש,

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דק או עד הזהבה עדינה

 

ליצירת הכדורים:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד היטב ומקררים לשעה וחצי,

מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה ומקפיאים שוב.

בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק' ומעל מניחים את כדור הקרנץ' עם וופלים "מן".

 

אוזני "המן" במילוי עוגיות חמאה ותפוז באדיבות – השפית מורן פינטו

חומרי גלם לבצק:

6 כוסות קמח תופח

200 גר מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

כפות תמצית וניל1

2 כפות סוכר

חומרי גלם למילוי:

חצי חבילת עוגיות חמאה של "מן" מפוררת דק דק

1 כף גרידת תפוז

100 גרם חמאה

אופן ההכנה של המילוי:

בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הגלם של המילוי הכל יחד

וממלאים בשקית זילוף

אופן ההכנה של הבצק:

במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק,

מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה.

מזלפים במרכז כל עיגול את מילוי העוגיות של "מן" ומהדקים את קצוות לצורת משולש,

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דק או עד הזהבה עדינה

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.