אוכל סטייל: הצצה לבית התמחוי החדש שחב"ד פתחה בירושלים

תשכחו מהתדמית שהייתה לכם על בתי התמחוי: חב"ד פתחה בימים האחרונים בית תמחוי נוסף בירושלים, עבור מעוטי יכולת, עם סטנדרטים גבוהים של אוכל מזין ומשובח. בואו לראות

דג סלמון ברוטב פיקני, פסטה וירקות מאודים – זו מנת הצהריים שהמתינה למעוטי היכולת בבית התמחוי החדש שפתחה חב"ד במרכז ירושלים, ביום חמישי שעבר. היום, המתינה להם המנה הבאה: קוסקוס, לצד קציצות בשר וירקות מבושלים.

ארגון החסד הוותיק 'כולל חב"ד' פתח בימים האחרונים ב'מרכז פינגר' החדש בירושלים, בית תמחוי עבור נזקקים ומעוטי יכולת. בית התמחוי מצטרף לעשרים ושלושה בתי תמחוי שמפעיל 'כולל חב"ד' ברחבי הארץ, אחד מהם במרחק של מאה מטרים בלבד מ'מרכז פינגר' החדש.

"האוכל מבושל במקצועיות רבה על ידי טבחים מנוסים, במטרה לספק לסועדים מזון משביע, בשפע ובכבוד", אומר הרב שלום דוכמן, מנהל ה'כולל'.

"בכל יום אוכלים כאן כמאה מעוטי יכולת, ובהם זקנים, גלמודים, וניצולי שואה", מספר ר' חיים קפלן ממפעילי בית התמחוי, "לצד הארוחה החמה והמזינה, ממנה נהנים הסועדים, עצם העובדה שיש להם מקום נקי, מסודר וממוזג, אליו הם יכולים לבוא מידי יום, לשוחח עם חבריהם ולסעוד, בוודאי מקל עליהם את קשיי היום-יום.

"לסועדים מוגשת בכל יום מנה עיקרית; לצד תוספת כמו אורז, פירה וכדומה, ירקות, מרק חם ופירות. ביום חמישי, למשל, הגשנו דג סלמון ברוטב פיקנטי, פסטה וירקות מבושלים. היום הגשנו קציצות בשר, קוסקוס וירקות.

ר' חיים מוסיף ומספר כי "בכל יום באים לכאן מתנדבים, מסייעים במערך החלוקה, בסדר ובניקיון, וזה מדהים לראות את ההתנדבות הזו".

כאמור, בית התמחוי החדש פועל ב'מרכז פינגר', בניין מפואר ומרהיב שנחנך לפני חודשיים ימים, הנותן מענה לאנשים עם נכויות פיזיות קשות ל"ע מכל רחבי הארץ.

 

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.