אחת העוגות הנפלאות שמתאימות לכל אירוע שבת וחג – עוגת שקדים שוקולד בציפוי גנאש ללא גלוטן

אחת העוגות הנפלאות שלשמחת רבים הינה ללא קמח אלא עם שקדים טחונים דק, העוגה עשירה בשוקולד ומתאימה לכל חג ושבת.

את הקישוט תוכלו להכין כרצונכם או לפי הצעתי כאן.

עוגת שקדים שוקולד בציפוי גנאש ללא גלוטן

תבנית 26

החומרים לקרם:

100 גרם שוקולד

150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

ממיסים את השמנת והשוקולד במיקרו ומעבירים למספר שעות עד לילה למקרר.

החומרים לעוגה:

200 גרם שוקולד מגורר

6 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

כפית אבקת אפייה

150 גרם שקדים טחונים דק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית ומאבקים בכף מהשקדים הטחונים.

מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה(3 פעמים).

מנמיכים מאוד את המהירות ואם יש קיפול במכשיר משתמשים בו ומוסיפים את החלמונים , אבקת אפייה והשקדים, מערבבים עד שהכל מתאחד.

יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

מוציאים לרשת צינון .

החומרים לקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות נס קפה

אופן ההכנה:

ממיסים את נס הקפה בכף מים חמימים.

מקציפים הכל יחד עד שנוצרת קצפת נוקשה.

החומרים לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר שבור

100 מ"ל שמנת מתוקה

הרכבת העוגה:

חוצים את העוגה לשניים , מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על החלק התחתון .

מכסים את העוגה בחלק העליון ומורחים בקצפת, מכניסים לצינון של שעה למקרר.

מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה.

יוצקים על השוקולד וממתינים דקה.

מערבבים במטרף עד שהשוקולד נמס והחומרים מתאחדים , מצננים מעט.

יוצקים על העוגה ומקשטים את השולייםבכדורי שוקולד קטנים.

המתכון באדיבות:

יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.