אטריות מרק לפסח מקמח תפו"א. טעים ממש

אטריות לפסח

אטריות מרק לפסח, עשויות מקמח תפוחי אדמה ,ומתאימות גם להכנת בלינצ'ס (אם לא חותכים לאטריות). טעים ממש.

בכל פסח כל בני המשפחה מחכים לאטריות של אמי, תמיד אמא מכינה אותן ערב לפני ליל הסדר בכמות גדולה ובעת מזיגת המרק המהביל כל אחד לוקח לו כמות של אטריות ומצקצק לו בעת הטעימה, כמה שזה טעים.

לי יש בעיה אחת עם האטריות הללו, אם אני עומדת ליד אמי בעת ההכנה אינני מתאפקת ומחסלת כמה חביתיות  חמות על הדרך.

האטריות בעצם ללא גלוטן, הן עשויות מקמח תפוחי אדמה ומתאימות כתחליף לאטריות או אף בלינצ'ס במשך כל השנה.

וכעת משתפת בתמונות שצילמתי את אמי המכינה את האטריות שלב אחר שלב עד התוצאה המרנינה של המעדן הטעים הזה, אל תפספסו, תכינו!

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 זהו החביתיות נחתכות לאיטריות

צילום: חיה אילונה דר

אטריות מרק לפסח

החומרים:
4 ביצים
4 כפות מים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
שמן קנולה
מלח

אופן ההכנה:

  1. טורפים בקערה את הביצים .
  2. מעבירים את קמח תפוחי האדמה לקערה אחרת ומוסיפים כף אחר כף את המים תוך עירבוב, עד שנוצרת בלילה חלקה.
  3. מוסיפים את התערובת אל הביצים ומוסיפים את המלח ושוב מערבבים היטב.
  4. מחממים מחבת, מטפטפים מעט שמן על נייר סופג ומורחים על המחבת המחוממת.
  5. מכינים מצקת קטנה, ממלאים בתערובת ויוצקים למחבת.
  6. מטלטלים את המחבת מצד לצד  כך שהבלילה תכסה את כל המחבת ומטגנים משני הצדדים כחצי דקה מכל צד ומוציאים לצלחת.
  7. כך ממשיכים עד שמסיימים את כל התערובת.
  8. לוקחים 2 חביתיות, מגלגלים ופורסים רצועות דקות  וכך עושים לכל החביתיות.
  9. מוסיפים למרק החם.

צילום: חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל (ההרשמה בצד ימין בכל מתכון).

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.