איך אפשר להכנס לשבת בלי זה: מתכון לקוגל תפוחי אדמה {קארטופל קיגל} פשוט להכנה וטעים ביותר

קוגל תפוחי אדמה

תוספת נהדרת ליד צלי העוף או השייטל, או לפתיחת הארוחה עם סלט.מתכון מתאים לפסח של תפוחי אדמה אפויים המזכירים את הקוגל. המסורתי. התוספת נשמרת היטב בפריזר ואפשר להפשיר לחמם לפני ההגשה.
מתכון: פליקס דו פראה

מצרי המתכון ל-4-6 סועדים:
כף פפריקה, אפשר גם מרוקאית
חצי כוס קמח מצות
2 כפות מלח
2/3 כף אבקת אפייה
פלפל גרוס טרי, כמה שרוצים
6-8 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
1 גזראו קישוא מגורר
בצלים מגוררות
1-2 שיני שום כתושות
ביצים
4 כפות שמן

הכנת המתכון:
בקערה מערבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הירקות המגורדות ומערבבים.

טורפים 4 ביצים ויוצקים מעל התערובת ומערבבים היטב.

משמנים כלי הגשה חסין אש ב-1/4 מכמות השמן, מסדרים את התערובת בפנים, מחל קים ומברישים ביתרת השמן. מי שיכול למצוא שמלץ מוזמן בחום להשתמש בו במקום השמן.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים למשך שעה.

טורפים את הביצה האחרונה- לחוד החלבון והחלמון ומאחדים בקיפול עדין., מוציאים את הקוגל, יוצקים מעל את הביצה וממשיכים לאפות עוד חצי שעה.
הקוגל צריך להיות קריספי בחוץ ולח בפנים.

הנני רגיל להכין קוגל נמוך משרוצה להכין יותר גבוהה צריך פשוט לאפות יותר. אם רוצים להכין את המתכון בימים שמותר קמח אז שיוסיף שליש כוס, אבל התוספת יוצאת דביקה יותר כך שקמח מצות מומלץ יותר.

מגישים רק לאחר צינון קל על השיש של 8-10 דקות.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. אחלה מתכון, אבל יצא ממש ממש אבל ממש מלוח. לדעתי צריך להיות כתוב 2 כפיות מלח, ולא כפות.
    תודה בכל אופן.

    Daniel Toubkin |
    הגב