איך טבעונים אוהבים את הקפה שלהם

קשה להתעלם מהעובדה שבשנים האחרונות מגמת הטבעונות בישראל תופסת תאוצה. מסעדות טבעוניות נפתחות בתדירות גבוהה, עוד ועוד מסעדות ובתי קפה מציעים תפריטים ידידותיים לטבעונים, חברות מזון רבות מוציאות מוצרים טבעוניים, ברוב הסופרים היום ניתן למצוא מוצרים מותאמים לטבעונים, ברשת ניתן למצוא שפע של בלוגים טבעוניים בעברית, חברות וארגונים רבים הוסיפו לתפריט חדר האוכל שלהם מנות טבעוניות, בצה"ל  עושים התאמות לטבעונים, ויש כל הזמן אזכורים של הנושא בתקשורת – בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובאתרי חדשות.

כיום, אנשים רבים כבר מבינים שהמשמעות של טבעונות אינה סגפנות וכי גם בסגנון חיים טבעוני ניתן ליהנות מאוכל טעים, בריא ומזין. ובכל זאת, אחת הנקודות שלפעמים מקשות על אנשים לעשות את המעבר היא דווקא הקפה של הבוקר. כל מי שרגיל לפתוח את הבוקר בקפוצי'נו קטן, בקפה על חלב או בקפה קר, חושש שבמעבר לטבעונות לא יוכל להמשיך ליהנות מהפינוק הזה. למרבה המזל, זה לא נכון, ובהחלט אפשר להמשיך ליהנות מקפה גם כשעוברים לתזונה טבעונית. אז איך טבעונים אוהבים את הקפה שלהם? המשיכו לקרוא.

  1. עם חלב סויה

חלב סויה הוא המשקה הטבעוני הקלאסי. הוא מתאים להכנת קפה, שוקו, שייקים ודגני בוקר וכן לשילוב במתכונים בהם אחד הרכיבים הוא חלב (את החלב ניתן להחליף בחלב סויה באותה הכמות). מה שנחמד בחלב סויה הוא שניתן למצוא אותו בהרבה טעמים וסוגים: בטעם קלאסי, במתיקות מופחתת, בגרסת דיאט, בטעם וניל, בטעם שוקולד, ללא מלח וללא סוכר ועוד. הוא עשיר בחלבון ובסידן, ולא מכיל שומן רווי.

  1. עם חלב שקדים

החלב הטבעוני השני הכי פופולרי הוא חלב שקדים, אשר כפי שניחשתם, עשוי משקדים. ניתן להכין אותו גם בבית ולקבל גרסה טבעית ובריאה יותר, ששומרת על כל יתרונותיהם הבריאותיים של השקדים. הוא מעניק לקפה טעם עשיר, מתקתק ומיוחד. יחסית לחלב סויה הוא דל בחלבון, אך עשיר בסידן.

  1. עם חלב אורז

כן, יש חלב גם מאורז! טעמו עדין יותר ולרוב די שונה מזה של חלב רגיל, בעוד שחלב סויה בגרסותיו השונות יכול לעתים קרובות להרגיש די קרוב למקור. הגרסה הפופולרית ביותר של חלב אורז היא חלב אורז ושקדים, וטבעונים רבים אוהבים לשתות כך את הקפה שלהם. חלב אורז נחשב לקל מאד לעיכול, כך שכל מי שחלב רגיל עושה לו בלגן בבטן, בוודאי ייהנה מהשינוי המרענן.

  1. עם חלב שיבולת שועל

עוד וריאציה טבעונית מעניינת על חלב היא חלב שיבולת שועל. שיבולת שועל נחשבת למזון בריא מאד ועשיר בנוטריינטים, ובחלב שיבולת שועל תוכלו למצוא סיבים תזונתיים, שהם חיוניים לגוף; ובנוסף הם מסייעים בעיכול ובתהליכי ירידה במשקל. עם חלב שיבולת שועל הקפה מקבל טעם עדין וטבעי.

  1. עם חלב קוקוס

אם אתם מתגעגעים לתאילנד או פשוט אוהבים טעם של קוקוס, תוכלו להפוך את הקפה שלכם לחוויה אקזוטית במיוחד עם חלב קוקוס. לקוקוס טעם עשיר ומתקתק. בחלב קוקוס יש אמנם שומן רווי, אך מצד שני השומנים בו מתעכלים טוב יותר בהשוואה לחלב רגיל והוא דל בכולסטרול.

לסיכום, נראה כי מי שעובר לשתות קפה בגרסה טבעונית, יוכל ליהנות מהרבה וריאציות ולהתנסות בסוגים מגוונים ומעניינים של חלב טבעוני. וזאת רק ההתחלה! יש עוד הרבה סוגים של חלב טבעוני, במיוחד אם מבקרים בחו"ל:  חלב אגוזי לוז, חלב צ'יה, חלב המפ, חלב קינואה, ועוד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.