אפויים, פריכים מבחוץ ומלאים בעשבי תיבול – מתכון לפלאפל

מצרכים (45 כדורים):
כוס גרגירי חומוס (מושרים בין 12-24 שעות במים קרים)
חבילה פטרוזיליה
חבילה כוסברה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 פלפל ירוק חריף
בצל לבן גדול
3 שיני שום
כפית מלח
כפית שטוחה כמון
כף שמן זית
כף שטוחה טחינה גולמית
אופציונאלי (הסבר בהמשך): כף קמח

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס, שהושרו במשך 12 שעות, עד למרקם גרגירי, קצת כמו בורגול גס. מעבירים לקערה.
• טוחנים ביחד את עשבי התיבול, פלפל חריף, בצל, שום, טחינה ושמן זית עד שנוצרת תערובה די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס.
• מוסיפים סודה לשתייה ומתבלים במלח וכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח. אבל לא יותר, התערובת אמורה להיות רכה מאוד. אם תוסיפו יותר יהיה לכם אחלה אבנים.
• מכדררים מהתערובת כדורים (עם ידיים רטובות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מרססים מעל עם ספריי שמן.
• אופים במשך 20 דקות או עד שהפלאפל מעט זהוב. שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהם לא יתייבשו.
• מגישים בפיתה עם טחינה, עלי כוסברה ועגבניה.

שימו לב
למי שלא אוהב את הפלאפל שלו עם המון עשבי תיבול, אפשר להקטין את הכמויות בחצי ולהוריד גם את הטחינה.

משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.