אצבעות פילו במילוי גבינות פיקנטיות

מתכון נפלא המוגש בכוסות קטנות עם רוטב. ניתן להכין את אצבעות הפילו גדולות יותר,ואז להגיש אותן כמנה ראשונה בתוספת הרוטב.

אצבעות פילו במילוי גבינות פיקנטיות: (כ40-30 יחידות)

מתאבן קטן ונפלא המוגש בכוסות קטנות עם רוטב. ניתן להכין את אצבעות הפילו גדולות יותר,ואז להגיש אותן כמנה ראשונה בתוספת הרוטב.

 

2\1 חבילה עלי פילו מופשרים

למילוי:

1 גביע גבינה לבנה 5 אחוז (250 גרם)
1 כוס גבינה צהובה מגוררת

2\1 כוס גבינה בולגרית מגוררת

4\1 כוס גבינת קצ'קבל מגוררת
1 כפית שום גרגירי או 2 שיני שום קטנות כתושות
1 כף בזיליקום יבש או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק

1 כף שטוחה קמח

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום שחור

 

לרוטב:

4\3 כוס מיונז

3 כפות שמנת מתוקה

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

2 כפות שמן זית

2\1 בצל סגול קטן

1 שן שום

2\1 כוס מים קרים

 

הכנת המילוי:

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המלית.

פורסים את עלי הפילו המופשרים על משטח עבודה וחותכים לרצועות ברוחב 6 ס"מ.

מניחים בקצה מעט מן המלית ומגלגלים לרולדה קטנה.

מניחים את אצבעות הפילו על תבנית מצופה בנייר אפייה ומברישים בביצה (ניתן לרסס מעטספריי שמן). מפזרים שומשום שחור ואופים בחום של 180 מעלות עד השחמה יפה.

בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

להגשה: יוצקים מעט מהרוטב אל תוך כוסות קטנות ומסדרים רולדה אחת או שתיים בתוך כלכוס.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.