מגזין בופה מגיש: מתכון מרק חיטה וגריסים

בופה מגישים: מתכון מרק חיטה וגריסים

השף אבי שטייניץ

צילום רמי זרנגר

 

מרק חיטה וגריסים

4 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוס

בצל לבן גדול קצוץ

שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

קולרבי בינוני קלוף וחתוך לקוביות

8 יח' תחתיות ארטישוק מהקפאה מופשרות וחתוכות ל-6 (לבחירה)

250 גרם חיטה

250 גרם גריסים או גריסי פנינה

כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח

2 ליטר מים / מרק עוף (אפשר מאבקה)

2 חופני שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

  • שוטפים היטב את החיטה והגריסים ומייבשים במסננת.
  • מחממים בסיר את השמן. מטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות. מוסיפים את שאר ירקות השורש פרט לארטישוק וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.
  • מוסיפים את החיטה והגריסים. מתבלים, מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה עדינה.
  • לאחר הרתיחה מוסיפים לסיר את הארטישוק וממשיכים לבשל עד לריכוך החיטה.
  • לאחר סיום הבישול משלימים טעמים ומוסיפים את השמיר.

 

unnamed (17) בופה

 

 

 

 

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.