בורקס במילוי גבינות ותרד או: ביי ביי יסורי מצפון

 הבורקס הזה דומה במרקם שלו לבניצה יותר מאשר לבורקס בגלל כמות הגבינה שמגיעה לכל חלק בבצק ומרטיבה אותה. אם אתם אוהבים את הבורקס שלכם פריך יותר, פשוט שימו את מילוי הגבינה בקו אחד בחלק התחתון של עלה הפילו ותגלגלו. כך המילוי לא יגע בכל שכבות הבצק ולכן המאפה יצא פריך יותר.
• אם אין לכם תרד אפשר להחליף בכרישה מטוגנת מעט, פלפלים קלויים, ברוקולי מבושל או כל ירק אחר שאתם אוהבים. רק שימו לך שזמן האפייה יחסית קצר אז צריך להקפיד שהירק שלכם יהיה מבושל או קטן מספיק כדי שיוכל להתבשל בזמן קצר בתנור.
• במקום יוגורט ניתן לשים ריקוטה או קוטג'. וכן, כמובן שגם שמנת חמוצה, אבל אנחנו בענייני חסכון בקלוריות לא?
• מומלץ לסמן חתכים בגודל הבורקס שתרצו על המאפה, אחרי האפייה יהיה לכם קל יותר לחתוך.
• המאפה הכי טעים כשהוא יוצא מהתנור, אבל גם אחרי כמה שעות הוא מצוין ויותר דומה לפשטידה במרקם.
• במתכון השתמשתי בגבינות 5% כדי לחסוך בקלוריות, אם אתם רוצים להחליף לגבינות עתירות יותר אתם כמובן מוזמנים.
• נשאר לכם מתערובת הגבינות? הוסיפו קמח תופח והכניסו לתבניות של קאפקייקס. תוך 20 דקות בתנור תקבלו לחמניות גבינה מצוינות.

מצרכים:
2 עלי פילו
200 גרם גבינה בולגרית 5%
200 גרם גבינה לבנה 5%
גביע יוגורט 3%
פלפל לבן או שחור
2 ביצים
כף קמח
10-15 עלי תרד טרי
ממש מעט שומשום (לבן או שחור)
ספריי שמן
אופציונאלי: 4 צימוקי עגבניות

אופן הכנה:
• אם בצק הפילו שלכם קפוא, זה הזמן להפשיר אותו שעתיים-שלוש במקרר.
• מערבבים גבינה בולגרית, גבינה לבנה ויוגורט בקערה. מוודאים שלא יהיו גושים גדולים מדי של הבולגרית.
• מערבבים בקערה קטנה את הביצים ומוסיפים כמעט את הכל (משאירים ממש שלוק כדי להבריש את המאפה לפני הכניסה לתנור) לתוך תערובת הגבינות. מערבבים.
• מוסיפים קמח ופלפל לבן ומערבבים. שימו לב – אם הבולגרית שלכם מלוחה מאוד, אין צורך להוסיף מלח. אם בחרתם אחת במליחות מעודנת אפשר להמליח מעט.
• פורסים על נייר אפייה עלה פילו, מרססים במעט ספריי שמן. מניחים עוד עלה פילו ומרססים שוב.
• מניחים באמצע העלה את מילוי הגבינה ומשטחים על הפילו (משאירים 4-5 ס"מ בצדדים ללא מילוי). ראו תמונה מעל.
• מניחים את עלי התרד על הגבינה (אם רוצים להוסיף צימוקי עגבניות או זיתים זה הזמן).
• מגלגלים בעדינות, נזהרים לא להדק יותר מדי, עד שנוצר גליל שהחיבור שלו מונח למטה.
• מרססים בשמן, מורחים במעט ביצה שהשארתם בקערה הקטנה ומפזרים שומשום.
• אופים ב-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפה שחום לגמרי.
• פורסים ואוכלים עם ביצה וסלט.

משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.