בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים ישראלים

מיובשים לקראת ט"ו בשבט, משרד החקלאות יוצא בקריאה לציבור לצרוך פירות טריים ישראלים במקום פירות ומיובאים (בעיקר מטורקיה).
כיום, מרבית המשפחות בישראל נוהגות לצרוך פירות מיובשים בט"ו בשבט. מדובר במסורת עתיקת יומין, שמקורה בחוסר בפירות שהיה בעבר בגולה בתקופת החורף. לכן הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים שיובאו מישראל. היום, ניתן למצוא ברשתות השיווק, במרכולים ואצל הירקנים עשרות סוגים של פירות טריים בשפע של צבעים וטעמים שונים, כאשר לכל אחד מהם סגולות וערך תזונתי גבוה, התורמים רבות לבריאותנו וכולם תוצרת כחול-לבן. בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל עבור פירות עומדת על כ-140 ש"ח בלבד, בתוך כך, צריכת פירות טריים לנפש (ללא ירקות!) עומדת על כ- 8.3 ק"ג בממוצע. במשרד החקלאות ממליצים לצרוך בט"ו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריות וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות, שעדיפים על אלו הנמצאים בפירות המיובשים.
ככלל, החקלאים המקומיים נחשבים לטובים בתחומם, העובדים עם הטכנולוגיות המתקדמות בעולם, מגיעים להישגים מעוררי הערכה ומעל הכול – מגדלים עבור כולנו פירות טעימים, איכותיים ומגוונים. השנה משרד החקלאות קורא להוסיף בסדר ט"ו בשבט לפחות פרי טרי אחד על כל פרי יבש. אין כל סיבה להסתפק בפירות יבשים כשאפשר לצרוך פירות טריים, ליהנות מהערכים התזונתיים – וגם לתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים.
בין הפירות הטריים הישראלים שנמצאים כרגע על המדפים (רשימה חלקית): תפוח, בננה, תות שדה, אגס, קיווי, תפוז, קלמנטינה, מלון, אפרסמון, אננס, אשכולית, רימון, פומלה, אשכולית אדומה, תמר, שקד, ענבים, פפאיה, פסיפלורה, פיטאיה, גויאבה ועוד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.