מיוחד לט"ו בשבט הקרב: כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל ושזיפים ויין אדום.

השף צ'רלי פדידה, המנצח על מטבחה של מסעדת השף Olive Leaf בשרתון ת"א אביב, יוצא לרגל ט"ו בשבט בחגיגת גורמה בהשראת הטבע ומציג מתכונים על טהרת הפירות היבשים: כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל ושיזפים ויין אדום.

כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל ושיזפים ויין אדום
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
חומרים (6 מנות)
800 גרם כבדי עוף נקיים מגידים , עורקים ומרה
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
כוס יין אדום
2 כפות סוכר חום
12 שיזפים שחורים מגולענים וחתוכים לחצי
רבע מקל קינמון
8 כפות שמן קנולה או תירס
½ כפית פלפל גרוס
מלח גס לפי הטעם

אופן ההכנה:
 מחממים מחבת כבדה עם שמן לחום גבוהה ומטגנים את הבצל. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את כבדי העוף מוכשרים, מתבלים ומטגנים קלות משני הצדדים להשחמה.
 מפזרים את הסוכר החום , את השזיפים ומקרמלים במחבת.
 מוסיפים את היין האדום ומרחשים את המחבת.
 מצמצמים את היין האדום לחצי ומגישים עם בריוש קלוי.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.