בצק אחד – מגוון אפשרויות

בצק אחד – מגוון אפשרויות, מתכון לבצק אחד שישמש למגוון מילויים , ברוקלי, פטריות ופלפלים ,

לבצק :

1 כוס קמח
75 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
שמינית כוס מים קרים.

מעבדים במיקסר את כל החומרים חוץ מהמים. מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
מקמחים טיפה משטח עבודה מגלגלים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד
ולמקרר ל20 דק.

בינתיים מכינים את המליות –

מילוי פטריות:
200 גרם פטריות שמפניון קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
100 גרם גבינה צהובה מגורדת(לא חובה)
200 מייל שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח.פלפל.

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות.מעבירים למסננת כדי להפריד נוזלים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמנת.מלח פלפל.
מקמחים משטח עבודה.

מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית עגולה של פאי/ או בתבניות ח"פ קטנים קורצים עיגולים קצת יותר גדולים כדי שיספיק גם לדפנות
שמים את הבצל והפטריות שטיגנו ושופכים מעל את תערובת השמנת.מפזרים מלמעלה גבינה צהובה .

מילוי בטטה:
מטגנים בצל ובטטה שקצוצים קטן .
וממשיכים כמו בתהליך עם מלית הפטריות.

מילוי פלפלים :
חותכים רצועות דקות של גמבה אדומה ופלפל צהוב מטגנים עד שמתרכך מסננים נוזלים .
וממשיכים כמו בתהליך עם מלית הפטריות.
ניתן לשדרג עם קוביות גבינה בולגרית/ צפתית

מילוי ברוקולי:
מבשלים במים ברוקולי במשך 5 דק . מסננים חותכים רק את הפרח ( החלק העליון)
וממשיכים כמו בתהליך עם מלית הפטריות.

אופים על 180 בין חצי שעה ל40 דק

אם רוצים להכין כמה סוגים אז להכפיל את כמות הבצק.
מומלץ להכין כמות גדולה של התערובת שמנת שיספיק לכל הקישים .

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.