בצק אחד – 2 פיצות (מלוחה ומתוקה)

בצק אחד – 2 פיצות (מלוחה ומתוקה)

תותי בן איתי מכינה בצק פיצה מעולה, ללא התפחה (של השף ג'ימי אוליבר), ואופה אותו ב-2 אופציות: מלוח ומתוק

צילום: תותי בן איתי

כמה מצרכים בסיסיים וזה שלכם. צילום: תותי בן איתי

הכל התחיל כאשר הגיע אלי סל מוצרים ממותג הבית של "מגה". הסל היה מעורב, כלומר כלל גם מוצרים מתוקים וגם מלוחים, דבר שגרם לי לחשוב איזו מנה להכין, האם לקחת את המצרכים לכיוון המתוק או לכיוון המלוח.

לבסוף החלטתי להכין מנה משולבת, בצק אחד שממנו אכין 2 פיצות – אחת מלוחה עם רוטב עגבניות, מוצרלה ותירס ואחת מתוקה עם ריבת פירות יער מצוינת וחלבה מפוררת מעל. כן, פיצה מתוקה היא דבר מעולה.

הבצק הוא של ג'יימי אוליבר, מתכון שמלווה אותנו כבר שנים.

מצרכים לבצק (לכמה פיצות, תלוי בגודל, אך ניתן להקפיא):
1 ק"ג קמח לבן מגה
2 ו-1/3 כוסות מים פושרים
1 קוביית שמרים מפוררת  (או שקית שמרית)
כף וחצי סוכר
2 כפות שטוחות מלח דק
2 כפות שמן זית

אופן הכנת הבצק:
• בקערה גדולה מאוד שמים את הקמח ויוצרים מעין בור באמצע.
• מניחים בפנים את השמרים המפוררים והמים הפושרים ומשהים ל-10 דקות. מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן.
• מתחילים לערבב עם מזלג מהאמצע כלפי חוץ לעבר "קירות הקמח" עד שנוצרים גושי בצק. בשלב זה מתחילים ללוש כ-4 דקות, עד שהקמח נבלע ונוצר בצק גמיש.
• מחלקים ל-8 או 10 כדורי בצק ומרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורת עיגול.
• אם רוצים לשמור את הבצק לשימוש מאוחר יותר, עוטפים היטב בשקית ניילון ואז ניתן לשמור במקרר 10 שעות או להקפיא לזמן ארוך יותר.

מצרכים לרוטב עגבניות:
קופסה קטנה רסק עגבניות מגה
כף פפריקה מגה
מלח ופלפל
כפית שמן זית
3 שיני שום כתושות

אופן הכנת הרוטב והפיצה:
• מערבבים את כל המצרכים בקערה.
• מורחים על הפיצה ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגורדת, אפונה ותירס (או כל תוספת אחרת שאוהבים).
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד שהשוליים מזהיבים (זמן האפייה תלוי בגודל הפיצה שהכנתם).
• רוצים להכין פיצה מתוקה? מרדדים את הבצק, מורחים ריבה (אני השתמשתי בריבת פירות יער מעולה) ומעל מפזרים מעט חלבה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.