מתכון שתתאהבו בו: עוגת בראוניז שוקולד ובייגלס מתוק מלוח עם מרקם משויש

בראוניז שוקולד בייגלס וקרקרים, שילוב של מתוק ומלוח היוצר טעם ומרקם מעולים

החלטתי להכין בראוניז בשילוב של בייגלס וקרקרים מלוחים ומדוע? זהו שילוב אהוב עלי וכאשר ביקרתי בקנדה אצל בתי ראיתי שהשילוב נפוץ והחלטתי להכינו ואכן זאת עשיתי והתוצאה היתה נהדרת, בדיוק כפי שאני אוהבת.

אין ספק שהשילוב של השוקולד המתוק עם המליחות של הבייגלס והקרקרים יוצר טעם מיוחד וטעים ביותר.

בעת החיתוך מתגלה מרקם משויש מעניין.

אז קדימה צפו להתאהבות קשה ואם עדיין לא החלטתם במה לפנק את אהובכם או אהובתכם אתם מוזמנים .

כל כך קל להכין את הבראוניז הללו, רק טוחנים, מערבבים, משטיחים ולמקרר

בראוניז שוקולד ובייגלס מתוק מלוח

תבנית 30*20

החומרים:

200 גרם שוקולד צ'יפס

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

100 גרם חמאה מרוככת

150 גרם קרקרים מלוחים טחונים

400 גרם(פחית) חלב ממותק

3 כוסות בייגלס מלוחים

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר קטן עד  תוך עירבוב שהכל נמס ומתאחד.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את הקרקרים ומערבבים היטב.
  3. 2 כוסות מהבייגלס מוסיפים לתערובת ומערבבים פנימה את החלב.
  4. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומשטיחים.
  5. מסדרים מעל את הבייגלס הנותרים.
  6. מכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
  7. חותכים ל-36 ריבועים (6 רצועות וכל רצועה חותכים ל-6 ריבועים).

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.