גאווה ישראלית :דוח ה-OECD 2019: ישראל בחוד החנית של הטכנולוגיה החקלאית

ארגון ה- OECD, הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ולפיתוח (Organization for Economic Co-operation and Development), מפרסם היום (שני, 1.7.19) את הדו"ח השנתי אודות המדיניות החקלאית במדינות החברות בו. כמדי שנה בדו"ח זה נסקרת המדיניות החקלאית על בסיס ההמלצות המקצועיות וההחלטות של מוסדות הארגון למדיניות חקלאית יעילה ובת קיימא. ממצאי הדוח עולה כי בשנתיים האחרונות 53 המדינות הנסקרות תמכו במגזר החקלאי בסכום הנאמד בכ-1,410 מיליארד דולר. בתוך כך, כ-75% מתקציב זה הועבר ישירות לחקלאים. עוד עלה כי בהתאם למודל החישוב של ה- OECD, שיעור התמיכה הכולל בחקלאות הישראלית היה כ-17.7% מסך תקבולי החקלאים. נתון זה נמוך במקצת בהשוואה לממוצע במדינות ה-OECD.
הדוח משבח את הצעדים שנקטה הממשלה בישראל להפחתת נטל הרגולציה והגברת השקיפות בענף החקלאות, ואת התוכניות ממשלתיות להיערכות והסתגלות לשינוי האקלים (כגון ניתוח נתונים מטאורולוגיים והשלכותיהם על גידולים באזורים שונים, מו"פ לשיפור הגידולים, שימור קרקע, שימוש יעיל במשאבים וכיו"ב).
מהדוח עולה עוד כי כמו מרבית מדינות ה-OECD, ישראל תומכת בחקלאיה ורוצה להגן על התוצרת המקומית, אך עושה זאת בעיקר באמצעות תמיכות במחיר המקומי, הן באמצעות תכנון בענפי החלב והביצים, והן באמצעות מכסים, להבדיל מתמיכות ישירות לחקלאים. עמדת ה- OECD, בדומה לעמדת המשרד, דוגלת במעבר לתמיכה ישירה בחקלאים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *