גלידה כשרה פחות טעימה? מסתבר שההיפך הוא הנכון. הכירו את הגלידריה הכשרה של ת"א – קונו. וגם: הטבה לגולשי האתר

אחרי לא מעט התלבטויות האם לפתוח גלידריה כשרה בלב תל אביב, אריאלה גרינבלט מחליטה להענות לעצות של החברים ומגלה שהגלידות הכשרות לא רק מצוינות אלא גם מביאות קהל מגוון. ויש גם בונוס: המקום אף נבחר כאחת הגלידריות הטובות בארץ.

בכל בוקר יוצאת אריאלה גרינבלט מביתה שבנוה אילן הפסטורלית ונוסעת לפינת הרחובות העמוסים בוגרשוב ובן יהודה שבתל אביב, לגלידריה הקטנה שפתחה לפני שנה.

אריאלה (40) חלמה על הגלידריה הזו מאז שהיתה קטנה. אבל החיים, כמו תמיד, הם מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות. אריאלה בעלת תואר בתזונה, שאף החלה תואר שני במדעי הרפואה, עסקה לבסוף בחינוך לא פורמלי וגידלה את שלושת ילדיה. לפני יותר משנה, החליטה שהגיעה הזמן להגשים את החלום.

 היא פתחה סניף של 'קונו'. רשת גלידריות בוטיק שהקימו שני חברים, אבנר סגל וים נביעות. הסניף התל אביבי הוא השני במספר ברשת. "החיבור לקונו, היה מבחינתי הכי נכון. מאחר ויש לי תואר בתזונה, חיפשתי גלידה שתהיה איכותית".

 מדובר בסניף כשר שסגור בשבת. זה לא פשוט כשמדובר במעוז תל אביבי, שבו רבים המטיילים בשבתות המבקשים לאכול קינוח טעים ומהיר. כשחיפשה מקום לפתוח את הגלידריה, מצאה את המקום הזה, בבניין חדש שנבנה על ידי משפחה דתית שהתנאי שלהם לשכירת המקום היה שהגלידריה תהיה כשרה. אריאלה מספרת שזו היתה ההתלבטות הקשה, "התייעצתי עם חברים והם אמרו לי שזה לא נורא, שככה אוכל לנוח בשבת ולאט לאט גם שומרי השבת והתושבים הדתיים של תל אביב יכירו אותי". היא הופתעה מההיענות, "אפילו תיירים צרפתיים, שמאוד אוהבים את האיזור הזה, באים ומתלהבים מכך שגם הגלידה וגם המקום כשרים. בכלל הפינה הזו מאוד נחמדה".

 "הלקוחות כאן מגוונים, והם תמיד מחייכים כשהם נכנסים למקום". בנוסף, ישנו שיתוף פעולה עם כמה מבתי הכנסת שבאיזור. "מבית הכנסת שברח' פרישמן, הגיעו לכאן כדי לקחת גלידה שתהיה הכיבוד בשבת הקרובה, השבת שלפני פסח".

 בחג, אף יהיו טעמים מיוחדים וכשרים לפסח. בשנה שעברה הושקה גלידת חזרת וגלידת מצה עם שוקולד שהצליחה בגדול. בפסח יהיו 18 טעמים (בניגוד לכל ימות השנה, בהם יש 30), ביניהם המסורתיים והאהובים על כולם: ריבת חלב, שוקולד ופיסטוק אבל גם חדשים ומפתיעים.

הגלידה מיוצרת במפעל קטן על ידי שני השותפים. מדובר בגלידה טבעית, ללא תמציות, ללא צבעי מאכל על בסיס חלב ולא על שמנת, מה שהופך את הגלידה ליותר קלילה, עם פחות אחוזי שומן. גלידת הפיסטוק למשל, עשויה מפיסטוקים אמיתיים: "רבים מהאנשים שמבקשים גלידת פיסטוק בחנות מתפלאים על צבעה של הגלידה שאיננה ירוקה כפי שנהוג בגלידריות אחרות, אבל אני מסבירה להם שזה בגלל שאין צבעי מאכל וזה הצבע האמיתי של הגלידה".

את גלידות הסורבה מרכיבים 65% פרי המגיע ממגדלים קבועים שנבחרו בקפידה. אל תוך התערובת הבסיסית מוסיפים סיבים תזונתיים מעולש טבעי והכל כשר למהדרין, "לקוחות המגיעים אליי לחנות לא מאמינים שמדובר בגלידה כשרה למהדרין" מספרת אריאלה "הם מניחים שאם מדובר בגלידה כשרה, אז הגלידה פחות טעימה". אבל ההיפך הוא הנכון, והגלידה אף קיבלה גושפנקא כשנבחרה על ידי מגזין mako  לאחת הגלידות הטובות בארץ.

גלידריית קונו
בוגרשוב 9, פינת בן יהודה
שעות פתיחה : ימי חול 12:00-24:00
שישי וערבי חג  : 10:00  עד שעה לפני כניסת השבת
מוצאי שבת וחגים  : שעה מצאת ועד 24:00

 במיוחד לגולשי קוקר
10% הנחה על כל התפריט למגיעים לגלידריה ומדווחים שראו את הכתבה באתר KOOKER

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.