צילום ומתכון: חיה אילונה דר
הגלילות עשויות מפרפרי עוף (מבקשים מהקצב חזות עוף ושיחתוך אותם לפרפרים ), את הערמונים אני קולה בתנור ואחר כך קולפת אך ניתן לקנות ערמונים קלויים בוואקום. הציפוי בו אני מצפה את הגלילות מעניק מעטה פריך נהדר והטיגון המומלץ הינו במחבת קרמית הסופחת מעט שמן.
גלילות חזה עוף ואווז במלית כבד וערמונים
15 מנות
החומרים למישרה:
3 כפות סויה
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
3 כפות חומץ בלסמי
שן שום קצוצה
כפית תערובת חמשת התבלינים
החומרים לגלילות:
6 פרוסות דקות חזה עוף (פרפר)
6 פרוסות חזה אווז מעושן
בצל קצוץ
שמן זית לטיגון
3 כבדי עוף חתוכים לקוביות
250 גר' ערמונים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות
מלח
פלפל שחור
תבלין תערובת חמשת התבלינים (במרכול במדף מוצרים מהמזרח)
קיסמי עץ
לציפוי:
פירורי פנקו
ביצה טרופה
קמח
אופן ההכנה:
- משרים את פרוסות הפרפר במישרה למשך מספר שעות במקרר בקערה מכוסה בניילון נצמד.
- מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הכבדים ובוחשים, בעוד הכבדים ורודים מוסיפים את הערמונים והתבלינים, מערבבים ומכבים את האש.
מתחילים במלאכת הגילגול:
- מניחים פרוסת חזה עוף, עליה פרוסת חזה אווז מעושן, מפזרים לאורך הפרוסות מהמלית.
- מגלגלים וסוגרים עם קיסמי עץ.
- טובלים כל גליל בקמח, מנערים עודפים, טובלים בביצה ולבסוף בפירורים.
- מטגנים עד הזהבה מכל הצדדים במעט שמן זית.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עוד 15 דקות.
- מוציאים את הגלילות לקרש חיתוך ופורסים כל גלילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומגישים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
תגובות