גליליות שוקולד באגוזי לוז I פסטה ברוטב תפוחים

מתכונים נבחרים: גליליות שוקולד מצופות אגוזי לוז I פסטה ברוטב פונדו רוקפור ותפוח עץ

גליליות שוקולד מצופות אגוזי לוז (כ-40 יחידות)

את המתכון הזה אני מכינה בקביעות בימי החול מבצק קדאיף המלפף את גלילי השוקולד.
בפסח אני עושה לעצמי חיים קלים, ובמקום לטרוח בהתעסקות עם בצק הקדאיף אני מגלגלת את הגלילים – איך לא? באגוזים!

לגליליות שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר באיכות מעולה
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) (לפרווה – שמנת צמחית)
40 גרם חמאה
4 כפות ליקר קואנטרו

לציפוי:
300 גרם שקדים או אגוזי לוז גרוסים או ברס

מתכון אפרת ליבפרוינד צילום שירן כרמל סטיילינג מאיה ליבנת הרוש
מתכון אפרת ליבפרוינד
צילום שירן כרמל
סטיילינג מאיה ליבנת הרוש

הכנת הגליליות:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד ומוסיפים לתוכו את השמנת והחמאה.
אם התערובת מתקשה, ניתן להחזיר אותה למיקרוגל למספר שניות.
מוסיפים ליקר ומערבבים היטב.
מקררים את המסה בטמפרטורת החדר עד שהיא מתייצבת (כשעה עד שעה וחצי).
מכניסים את המסה לתוך שקית זילוף בעלת צנטר עגול חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים גלילים ארוכים על גבי נייר אפייה. מקפיאים לחצי שעה וחותכים בעזרת סכין טובה לגלילים באורך 4-5 ס"מ.
מפזרים את האגוזים על נייר אפייה ומגלגלים את גליליות השוקולד בתוכם כדי ליצור מעטפת מושלמת.
שומרים במקרר עד ההגשה.

 

פסטה ברוטב פונדו רוקפור ותפוח עץ (כמות ל- 2 סועדים)

מצרכים:
· חבילת פסטה בכל צורה שהיא

· 80 גרם גבינת רוקפור או פרמזן או כל גבינה קשה אחרת

· 120 גרם שמנת מתוקה

· ½ תפוח עץ גולדן, חתוך לקוביות

· פלפל

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

2. בסיר קטן על אש נמוכה מכינים את הפונדו – ממיסים את הגבינה בתוך השמנת.

3. חותכים את התפוחים לחתיכות קטנות.

4. מניחים בעדינות את הפסטה בצלחת עם הפונדו. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם.

מפזרים חתיכות תפוח עץ מעל ומגישים מיד

מגישה שף פאולין שובל צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג איריס מוסיאוף
מגישה שף פאולין שובל
צילום אנטולי מיכאלו
סטיילינג איריס מוסיאוף

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.