גן עדן של מתכון: עוגיות שכבות במלית ריבת חלב, שוקולד וריבת תות

עוגיות ריבועי שכבות בצק פריך במלית ריבת חלב, שוקולד למריחה וריבת תות על פי מתכון של מיקי שמו

לפני מספר שנים נתקלתי בריבועי עוגיות בעלות שכבות מבצק פריך וביניהן מליות שונות ומאז החלטתי להכינן. לאחר תחקיר מצאתי שמיקי שמו פירסם מתכון כזה. חלף זמן ואיתגרו אותי להכינן ואמש התאים לי ביותר לנסותן.
הבצק יצא נעים למגע ומכאן החלטתי לערוך מספר שינויים להצלחת התוצאה משום שכמה נתונים לא נראו לי ליישום מושלם. את הבצק למשל רידדתי על דף אפייה וישירות על תבנית שטוחה, הוספתי מידי פעם קמח כדי שהבצק לא יתפרק כפי שהיתה לו נטייה שכזו. הרכבתי מלית עסיסית נהדרת שהתאימה מאוד לבצק ועבדתי בזהירות עם הבצק האפוי. במקור היה צריך לרדד בצק גדול יותר וזה לא התאים לתוצאה ובכל מקרה הייתי מרוצה מהבצק שיצא לי. הרכבתי את הבצק והמליות ובעת החיתוך הבצק הפריך הסורר התפוצץ, אך הדבר לא הפריע לי, דוקא ראיתי חן בדבר. בזקתי אבקת סוכר וטעמתי, מה אגיד? טעם גן עדן שנוצר מהשילוב של הבצק הפריך והמלית הנהדרת שלי.
וכעת הכי מתאים לי לשתף אתכם, אם כי מבטיחה שתהיינה עוד התנסויות לשיפור העבודה.

עוגיות שכבות במלית ריבת חלב, שוקולד וריבת תות

כ-50 עוגיות
תבנית שטוחה לעוגיות

המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
420 גרם קמח (3 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
10 גרם סוכר וניל (שקית)
1 ביצה L

למלית:
100 גרם דיבת תות
100 גרם ריבת חלב
100 גרם שוקולד השחר

לציפוי:
אבקת סובר

אופן ההכנה:

  1. מערבלים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכרעד לקבלת קרם.
  2. מעערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים לקרם את הביצה ומערבלים עד שהביצה מתאחדת בקרם ומוסיפים מחצית מהיבשים ומערבלי.
  3. מוסיפים טת יתרת החומרים ומערבלים רק עד התאחדות הבצקת.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  5. מחממים תנור ל-190. מחלקים את הבצק לשלוה חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מאובק בקמח, מניחים עיגול ומרדדים על פני התבנית. כך עם כך כדורי הבצק. אופים כל חלק במשך 12 דקות, עד הזהבה.
  6. מערבבים את חומרי המלית ומרכיבים את המנה: שכבת בצק, מעל מורחים מחצית מהקרם, שוב שכבת בצק ומעל המלית, יתרת הקרם וכיסוי בבצק. חיתוך קוביות קטנות בעזרת חותכן פיצה או עוגיות, בזיקת אבקת סוכר ואיחסון בכלי אטום עד 3 שבועות.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.