מתכון שישאר לכם טעם בפה זמן רב: דגים ברוטב חריף

גרסה משודרגת לחריימה – דגים ברוטב עגבניות חריף עם תפוחי אדמה וזיתים. מומלץ להגיש לצד חלה כדי לנגב איתה את הרוטב

מצרכים:
3 דגי ים חתוכים לפרוסות או פילטים (לוקוס אדום או לבן, פרידה, מוסר ים, לברק, הליבוט, דניס)
3 עגבניות בשלות, קלופות ופרוסות
2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
חופן זיתים ללא גלעינים (שחורים או ירוקים, לפי הטעם)
פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים – לפי הטעם ומידת החריפות הרצויה
5 שיני שום, כתושות
1 כוס מים
1 כוס רסק עגבניות איכותי
חצי צרור כוסברה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קימל
5 כפות פפריקה מתוקה או חריפה בשמן
אופן הכנה:
• מטגנים בסיר שטוח את העגבניות, הפלפלים הבצל והשום ב-4 כפות שמן זית.
• מוסיפים כוס מים לסיר הטיגון, על מנת שהתערובת לא תישרף.
• מוסיפים לסיר מחצית מכמות התבלינים (כמון, קימל, פפריקה).
• מערבבים את רסק העגבניות עם חצי כוס מים ואת התבלינים שנותרו.
• מוסיפים את הדגים, תפוחי האדמה, הזיתים ו- 3/4 כמות מהכוסברה לסיר.
• מוזגים את תערובת רסק העגבניות והתבלינים מעל הדגים ומוסיפים את שארית הכוסברה.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות על אש בינונית.
• רצוי להכין כמה שעות לפני ההגשה – כך הטעמים נספגים יותר טוב ומעשירים את התבשיל. מומלץ להגיש עם חלה טרייה.

באדיבות http://www.foodpage.co.il פודפייג

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.