דג אמנון שלם על מצע פירה דושז

מתכון קליל בטעם של ריקוטה: דג אמנון שלם על מצע פירה דושז

מתכון של השפית חני כהן – מסעדת ריקוטה, ירושלים

בימי הקיץ החמים אין כמו ארוחת דגים קלילה, בתוספת ירקות מאודים, או אפילו פירה רך בחמאה. השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים מציעה דג אמנון שלם על מצע פירה דושז שמקורו בצרפת, כפי שהמתכון נולד אצלה במטבח. אז איך מכינים את המתכון? קונים אמנון טרי, מכינים את התערובת מתבלים את הדג, מכניסים לתנור, ומקבלים מעדן מושלם.

 

לדג האמנון:

  • דג אמנון שלם טרי
  • חופן כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • לימון אחד שלם עם הקליפה
  • 2 עגבניות מיובשות
  • כפית שום כתוש
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

קוצצים את הכל לקערה, מוסיפים כפית שום כתוש ושמן זית. בדג חורצים חריצים, וזורים עליו מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. מורחים את התערובת על הדג. אופים ב-180 מעלות ל-20 דקות.

 

לפירה דושז:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 100 גרם חמאה
  • קורט פלפל, מלח, אגוז מוסקט
  • 1 כוס חלב חם

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה במים ומסננים את הנוזלים. מועכים מוסיפים מלח פלפל נגיעת אגוז מוסקט. כשמגיעים למרקם אחיד מוסיפים את החלב ומועכים שוב עד למרקם חלק.

 

את הפירה המוכן יש להניח על צלחת ומעליו להניח את דג האמנון, ויש לכם מנה כמו בריקוטה!

 

הערה חשובה: המתכון לנוהגים לאכול דגים וחלב יחדיו!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.