דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה // צילום: אבי ביטון
השף אבי ביטון וחברת "אחוה" מגישים מתכון דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה. הכנה קלה שתהווה מנה ראשונה או עיקרית נפלאה בשולחן הסדר. לאוכלי קטניות.
מצרכים (ל-2 מנות):
1 דג לברק שלם
2 כפות שמן זית
רבע כפית מלח ים
חצי לימון
לסלט:
1 בצל
4 עגבניות מגי
1 פלפל חריף
חצי כוס טחינה גולמית "אחוה"
אופן הכנה:
- מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.
- פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם גם כן עד שמתרככים. חותכים לחתיכות קטנות ומועכים אותם מעט ומערבבים.
- מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון ומוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.
תגובות