דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה

מנת דג חגיגית, יחד עם סלט משאווייה וטחינה גולמית. מנה מנצחת, הכנה קלה שתהווה מנה ראשונה או עיקרית נפלאה בשולחן הסדר. לאוכלי קטניות.

השף אבי ביטון וחברת "אחוה" מגישים מתכון דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה. הכנה קלה שתהווה מנה ראשונה או עיקרית נפלאה בשולחן הסדר. לאוכלי קטניות.

מצרכים (ל-2 מנות):

1 דג לברק שלם

2 כפות שמן זית

רבע כפית מלח ים

חצי לימון

לסלט:

1 בצל

4 עגבניות מגי

1 פלפל חריף

חצי כוס טחינה גולמית "אחוה"

אופן הכנה:

  1. מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.
  2. פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם גם כן עד שמתרככים. חותכים לחתיכות קטנות ומועכים אותם מעט ומערבבים.
  3. מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון ומוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.