דליבורגר – קציצות מאורז מלא ואזוקי, משביע ובריא, דל בשומן וטעים במיוחד

דליבורגר – קציצות מאורז מלא ואזוקי

קציצות טבעוניות שמשלבות אורז מלא עם אזוקי. בריא, דל בשומן וטעים במיוחד.

אנשים מחפשים משהו שיהווה תחליף לבשר, אז בחרתי בקטניה שיש לה צבע שנראה כמו בשר (האזוקי). השילוב של דגן (אורז) וקטניה (שעועית) נותן לנו חלבון מלא ולכן מהווה תחליף טוב לצמחונים.

מדובר במנה מאד משביעה, טעימה וכמעט ללא שומן. מומלץ לצמחונים, טבעונים, אנשים בדיאטה, או כאלה שרוצים לאכול בריא ומאוזן.

מצרכים:
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 כפות שמן
2 כוסות אזוקי או שעועית אדומה (בערך 1 כוס לפני בישול)
1 כוס אורז מלא (בערך חצי כוס אורז לפני בישול)
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס רוטב סויה
2 שיני שום, כתושות
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס שיבולת שועל טחונה לציפוי

אופן הכנה:
• מבשלים את האזוקי והאורז ומניחים בצד.
• מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד השחמה.
• מועכים את האזוקי למחית באמצעות מועך תפוח אדמה או בבלנדר.
• מערבבים היטב בקערה את הבצל עם יתר החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה.
• יוצרים כ-10 קציצות גדולות (או קטנות יותר) עם ידיים רטובות. מגלגלים בקוואקר ומסדרים בתבנית אפייה משומנת.
• אופים בחום בינוני כ-20 דקות, עד שהבורגרים יציבים ולא רכים מדי.

המתכון באדיבות יעל ישראל, בשלנית אתר יאמי

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. אפשר לקבל מתכון לשילוב טופו בבישול שהכי פחות יורגש הטעם?

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) |
    הגב