הבית כמקום לצמוח בו

בית מרשים למשפחה בצמיחה, מציג תכנון מוקפד ומושקע לאורח החיים הדתי של הדרים בו, עיצוב הרמוני המעניק תחושה של מרחב וכזה שלא מוותר על הנוף מאף זווית

הפרויקט: בית פרטי הממוקם על מגרש פינתי בשכונה שקטה ומטופחת בפתח–תקווה. הדיירים הם משפחה דתית, זוג הורים עם שלושת ילדיהם הקטנים.

בעל הבית, שהוא איש עסקים, ואשתו שיתפו את האדריכלית שירלי דן כבר בתחילת התהליך עת התלבטו האם לבנות על המגרש שני בתים במגרש או בית אחד עם בריכה ולבסוף הוחלט ללכת על האופציה עם הבריכה.

התכנון: הכניסה לבית מרחוב שקט עם גינה שפונה לאזור פתוח. המטרה הייתה שהגינה תיכנס הביתה ולכן תוכנן פאטיו זכוכית.

כשנכנסים לבית רואים את פאטיו הזכוכית המעניק לגינה שסובבת את הוילה את האפשרות "להיכנס פנימה". הבית נפתח כולו על ידי חלונות גבוהים לחצר ולבריכה ועל ידי כך מטשטשים הגבולות בין החוץ לפנים.

החלל הציבורי

תפקיד נוסף של הפאטיו הוא לחלק את הבית בקומת הכניסה לשני אגפים: ציבורי ופרטי. החלק הציבורי כולל את הסלון, פינת האוכל ומטבח אירוח. והאגף הפרטי שהוא אגף המגורים, כולל את סוויטת ההורים בקומת הקרקע ועוד חדר המיועד לחדר תינוק עתידי או לחדר עבודה.

הבית מעוצב בקו כפרי-לייט, עם בריקים גם בחזית וגם בקיר הקמין. הצבעים השולטים בהירים, טבעיים ונעימים ומשתלבים עם השטיחים, הטאפטים, הווילונות והתאורה שיוצרו בהזמנה מיוחדת.

החלל הציבורי: האגף הציבורי מעניק תחושה של בית יהודי חם, עם דומיננטיות לארון ספרי הקודש, שקיבל מקום של כבוד במרכז הסלון. הספרייה נבנתה לגובה של שתי הקומות כך שרואים אותה מכל מקום בבית.

כל החלל מרוצף אבן טרבנטין לבן מיובאת מאיטליה עליה הונחו שטיחים להשלמת האווירה. תאורת לד שקועה תוכננה באופן מחמיא והוילונות גם הם מוקמו כך שיורדים מהתקרה באופן נסתר ולא בולט לעין.

הסלון בעל גובה כפול מעניק תחושת מרחב. במרכזו הוצב קיר קמין שמעניק אווירה חמימה וויזואליות מרשימה.

על הקיר המזרחי נתלה חפץ אומנות יודאיקה הכולל את הנאמר: "אם אשכחך ירושלים תישכח ימיני" .

המטבח ופינת האוכל: המטבח תוכנן בקפידה והוא מחולק לשניים אזור חלבי ואזור בשרי. כמעט ואין ארונות עליונים, במקומם נפתחו חלונות גדולים אשר מכניסים את האור פנימה. במרכז המטבח אי גדול מחופה עץ המשמש גם כשולחן אוכל לארוחות השוטפות ואשר זכה לגוף תאורה יורדת וממוקדת מעליו. המטבח פתוח לחלל המרכזי עם הפרדה קלה אך עם גישה נוחה לחדר האוכל ולסלון.

פינת הואכל\ המטבח

פינת האוכל בבית מהווה נדבך מאד חשוב היות והמשפחה מרבה לארח. נקנה שולחן עץ מרשים וארוך  שהוצב בסמוך לויטרינה הצופה לגינה, וצוותו לו כיסאות אוכל מרופדות כשכל כיסא מרופד בבד אחר לשם קבלת פינה מסוגננת בעיצוב משפחתי ושמח.

מכל מקום בבית רואים את הבריכה  ואף היציאה אל הגינה נגישה מהמרחב הציבורי. פרגולה גדולה הוצבה מעל ריהוט גן טרנדי ואף הוצבה עמדת ברביקיו מושקעת.

סוויטת ההורים: יחידת ההורים הממוקמת בקומת הקרקע עוצבה באופן מפנק ואלגנטי. היא בעלת כניסה פרטית נפרדת משאר הבית. יש בה חלל מרכזי ממנו ניתן לצאת לגינה וכן צמוד חדר רחצה הכולל אמבטיה מחופה בעלת ספסל ישיבה בהתאם לרצונם של בעלי הבית וכמובן ארונות אחסון בסגנון לואי ה-14.

מצידה האחר של סוויטת ההורים ממוקם חדר ארונות מרווח הפתוח לחדר השינה והוא תוכנן כך שהוא מחולק ל-2, צד אחד לאישה וצד שני לגבר. הגוון שנבחר לעיצוב החלל הוא צבעוניות בהירה עם אלמנטים של פסים וטאפטים המעניקים תחושה של רוך ונעימות.

סוויטת ההורים

המיטה בעלת גב מרופד כחלחל עדין ומצעים שיוצרו בהזמנה מיוחדת משלימים את הריהוט לחדר שנבחר בקפידה בצבעי שמנת. הסוויטה הזו היא מעין קומפלקס מלכותי, אינטימי ונוח.

קומת המרתף: הקומה התחתונה כוללת יחידת אירוח ומקלחת, מטבח נוסף וחדר משפחה גדול ומרכזי המשמש כמקום משחקים לילדים.

הקומה העליונה: חדרי הילדים ממוקמים בקומה השנייה. הגשר בקומה זו מחלק את האזור לשניים ומשקיף אל הכניסה של הבית. בצד אחד 2 חדרים רחבי ידיים עם תקרות גבוהות לבנות + מקלחת משותפת בצבעי לבן ורוד של נסיכות, וחדר של בן בצבעי אפור עם מקלחת אישית כשלצד חדר זה יש אזור פתוח הצופה לחלל הכפול של הסלון ושמשמש כרגע כחדר משפחה.

אדריכלות: שירלי דן

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.