הדרך הנכונה להזמנת מטבח מופרד

המושג "מטבח כשר ומופרד" לא מסתכם רק בשני כיורים נפרדים או אפילו שני משטחי עבודה והכנה נפרדים. יש בו הרבה יותר לתכנן. הנה אם כך כמה נקודות שחשוב לחשוב עליהן, כאשר פונים למעצב או לנגר, כדי להזמין מטבח מופרד

 

נתחיל דווקא באחסון

חשוב להפריד בין הכלים שישמשו אותנו בשבתות ובפסח, לבין הכלים הרגילים.

לא לכולנו יש מקום רב בבית – בוודאי שלא במטבח, ולכן, אם יש לכם כלים חגיגיים לפסח, תוכלו לאחסן אותם בוויטרינה או ארון יפים בפינת האוכל או אפילו בסלון.

פתרון אחר הוא כמובן אחסון בארונות גבוהים במטבח. אם יש לכם מקום שאתם יכולים להקדיש ל'מטבח פסח' תוכלו כמובן למקם את הארונות המתאימים שם.

כמה טיפים טובים:

  • נצלו את מקומות האחסון שלכם בצורה הגיונית. בדקו כמה כלים יש לכם לשבתות, למשל, ומה הצרכים האמיתיים שלכם בעניין.
  • תכננו ארונות עמוקים עבור כלים, סירים ומכשירים אלה, ומקמו אותם במקומות שאתם לא מנצלים ביום-יום, כי הם פחות נגישים.
  • אם יש לכם אפשרות לתכנן ולהשתמש באי – יחידת אחסון ועבודה במרכז מטבח גדול, או במקום מפריד בין המטבח והסלון – השתמשו בו לאחסון כלים ומכשירי חשמל ייעודיים לשבתות וחגים, ולפסח.

 

למדור מטבחים באתר b144

 

מיקום הכיורים ומשטחי העבודה

הצד הבשרי וגם החלבי זקוקים לאזורי עבודה ומשטחים. כדאי למקם את הכיורים והכיריים בצורה כזו שניתן יהיה להגיע אליהם משני צידי המטבח, בצורה נוחה.

קחו בחשבון כמובן את מיקום המקרר ואל תמקמו אותו רחוק מדי משני הכיורים והכיריים.

  • חשוב מאוד למקם נקודות חשמל – כוח ותאורה – לאורך כל המטבח, כדי שניתן יהיה למקם מכשירי חשמל בצורה נוחה.
    הרבה מתכננים נוטים 'לשכוח' את נקודות החשמל, כי הן לא יפות ושוברות את הרצף העיצובי. הקפידו שלא ישכחו את הנושא הזה.

 

ניקוי וניקיון

עץ נראה מאוד טוב, אבל הוא קשה כמובן לתחזוקה וניקוי.

כדאי מאוד לבחור ולהשתמש במשטחים נוחים לאחזקה, עמידים ככל האפשר ונוחים מאוד לניקוי.

משטחים כאלה הם משטחי פורמייקה, נירוסטה ושיש לסוגיו, כאשר גם כאן יש הבדלים בין סוג משטח אחד לשני.

  • כדי להעשיר את מראה המטבח, תוכלו לשלב בין נירוסטה ושיש, למשל, או להשתמש בפורמייקה מסוגים ומצבעים שונים, בשילוב נירוסטה.

 

לסיכום: תכנון מטבח כשר, מופרד, הוא עניין לא פשוט. כדאי לפנות למתכנן או מתכננת שיש להם ניסיון בתחום, כדי ליהנות מפתרונות טובים ככל האפשר. והעיקר: בתיאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.