החלה שאופה לך מחמאות: מתכון מיוחד לחלות מתוקות

חלה מתוקה

2 חלות

החומרים:

500 גרם קמח לבן

15 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר

2 ביצים

25 גרם חמאה/מרגרינה

35 גרם שמן קנולה

180 גרם חלב/מים

5 גרם מלח

ביצה טרופה עם מעט מלח למריחה

שומשום או פרג לקישוט

ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים עם וו לישה את השמרים והקמח, מוסיפים את הסוכר, הביצים, החמאה, השמן והחלב.לשים 2 דקות במהירות אחטית , מוסיפים

את המלח ולשים 8 דקות נוספות במהירות בינונית. יוצרים מהבצק כדור ומניחים על משטח מקומח, מפזרים מעל קמח ומכסים בניילון נצמד. מקררים שעתיים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-2, כל חלק ל-450 גרם, כל חלק מחלקים ל-5 יחידות כל אחת במשקל 90 גרם.מכל יחידה מכינים כדור , נעזרים במעט קמח.

כל כדור מגלגלים לרצועה באורך 30 ס"מ, כשהקצוות קצת יותר דקים מהאמצע. חוזרים על הגלגול של הרצועות כי בהתחלה הבצק מתוח מידי.

מחברים את כל הרצועות יחד בקצה ומסדרים בצד ימין קבוצה של 3 רצועות (קבוצה א') ובצד שמאל של 2 רצועות (קבוצה ב').

קיצוני ימני מקבוצה א' עובר מתחת לקיצטני של קבוצה ב' ובא במקומו. הקיצוני של קבוצה ב' הופך להיות הפנימי של קבוצה ב', כעת בקבוצה ב' 3 רצועות. האמצעי של קבוצה ב' הופך להיות הפנימי של קבוצה א' והופך אותה שוב לקבוצה בת 3 רצועות. חוזרים על התהליך עד סיום הקליעה, מחברים את הקצוות ומדביקים..

הופכים את החלה 1/4 היפוך על צד שמאל, מתקבלת חלה עם קליעה גבוהה ואחידה.

מניחים את החלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכסים את החלה בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.

מורחים בביצה וממתינים 15 דקות, מורחים שוב בביצה ומפזרים שומשום או פרג. מכינים את החלה השנייה.

אופים 22-24 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.