היקף המזון המושלך בישראל ב-2.5 מיליון טון בשנה, ששוויים 20 מיליארד שקלים

דו"ח אובדן המזון לשנת 2018 של ארגון "לקט ישראל" המתפרסם בימים האחרונים, מעריך את היקף המזון המושלך בישראל ב-2.5 מיליון טון בשנה, ששוויים 20 מיליארד שקלים. בארגון טוענים שניתן להציל חצי מהכמות הזו – 1.2 מיליון טון – בשווי של 7 מיליארד שקל. גידי כרוך מנכ"ל לקט ישראל ב'בגובה הכיס': זה למעשה הדוח הרביעי שאנחנו מפרסמים והנתנונים כמעט ולא משתנים. כ 25 אחוזים מהמזון שאנחנו מייצרים נזרק לפח. אנחנו מדינה קטנה ובתוך כמה שעות יכולים להגיע לכל הארץ לאסוף את המזון.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *