הישראלים הולכים ומשמינים עלייה בקלוריות שעמדו לרשות הציבור מ1950 ל2016

מתוך סך של 3,795 קילו קלוריות שעמדו לרשות כל נפש בישראל, בממוצע, כ-29% מקורם בלחם ודגנים

• הערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסייה (הוצע בחנויות ובשווקים) עמד על 3,795 קילו-קלוריות.
• מתוך סך של 3,795 קילו קלוריות שעמדו לרשות כל נפש בישראל, בממוצע, כ-29% מקורם בלחם ודגנים, 18% – בשמנים ושומנים, 11% – בסוכר, ממתקים ודבש ו-11% – בירקות, פירות ותפוחי אדמה.
• לרשות כל נפש בישראל, עמדו בממוצע כמויות המזון האלה: 153 ק"ג פירות, 200 ק"ג ירקות כולל מקשה, 119 ק"ג לחם ודגנים, 79 ק"ג בשר ודגים ללא עצמות, 46 ק"ג תפוחי אדמה ועמילנים, 42 ק"ג סוכר, ממתקים ודבש, 184 ליטרים חלב ומוצריו, ו-270 ביצים.
• 92% מאספקת הדגנים בישראל מקורם ביבוא, וכך גם 88% מאספקת הדגים, 85% מאספקת בשר הבקר ו-71% מאספקת הקטניות, הבוטנים והאגוזים.
אספקת קלוריות בשנים 2016-1950:
• חלה עלייה בקלוריות שעמדו לרשות הציבור מ-2,610 קלוריות ב-1950 ל-3,795 קלוריות ב-2016.
• ירידה בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מדגנים ומוצריהם, מ-48% ב-1950 ל-29% ב-2016.
• עלייה בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מבשר, מ-4% ב-1950 ל-10% ב-1980. מ-1980 ועד 2016 נשמרת יציבות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.