הכל דבש

מתלבטים איזו עוגת דבש להכין לארוחת ראש השנה? נכון, הבחירה שלכם קשה, מתכונים לעוגות דבש טובות ומוצלחות להכנה ביתית. לכן נותר רק לבחור

עוגת דבש הינה אחד מהסממנים הבולטים ביותר של ראש השנה ו(כמעט) בכל בית בישראל, מוגשת עוגת הדבש על שולחן החג ותופסת את מקומה המכובד. לכל משפחה יש את מתכון עוגת הדבש המסורתית שלה, מתוכנים של עוגות דבש להכנה ביתית. ויש גם עוגת דבש ללא גלוטן. מה שנותר לכן הוא רק לבחור מה להכין לאירוח מושלם בראש השנה – שתהיה לכן שנה טובה ומתוקה כדבש!

עוגת דבש ללא גלוטן // קפה ביגה

עוגת דבש ללא גלוטן // צילום: אלעד גוטמן
מתכון לכ-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק

מצרכים:

120 ג' (חצי כוס) סוכר לבן

120 ג' (חצי כוס) סוכר חום כהה

300 ג' (כוס ורבע) שמן סויה

360 ג' (כוס וחצי) דבש

280 ג' (6 יחידות) ביצים

420 ג' (3 כוסות) קמח לבן ללא גלוטן מנופה

10 ג' (כפית גדושה) אבקת אפייה

6 ג' (כפית מחוקה) קינמון טחון

3 ג' (חצי כפית) סודה לשתייה אבקה

3 ג' (חצי כפית) מלח

2 ג' (קורט) ציפורן טחון

200 ג' תה (שלושת רבעי כוס מים + תיון אחד)

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל-160 מעלות .

מכינים את התה .שמים בכוס מים רותחים ומכניסים את התיון- שמים בצד להתקרר.

מערבבים בקערה יבשה בצד את כל החומרים היבשים : קמח , אבקת אפייה, סודה, מלח ותבלינים .

במיקסר מצויד במטרפה , טורפים את הסוכר הלבן , הסוכר החום , השמן והדבש לתערובת הומוגנית . מוסיפים את הביצים למיקסר ומערבבים היטב .

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים במהירות איטית עד לתערובת חלקה .

מוסיפים את התה בהדרגה .

מחלקים לתבניות אפייה . כ-600 גרם לתבנית אינגליש קייק קלאסית .

אופים במשך כ-40-45 דקות .

מניחים להתקרר בחוץ לפני שאורזים .

מומלץ לתת לעוגה לנוח יום לפני שטועמים, העוגה רק תהיה טובה יותר .


עוגת תפוחים, גזר, דבש וקרמבל // קפה גרג

עוגת דבש וקרמבל // צילום: שטרסטוק

2 תבניות אינגליש קייק

רכיבים:

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס דבש

1.5 כוס שמן קנולה

1.5 כוס קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

6 ביצים

1 כפית קינמון

קורט הל

2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס

3 גזרים קלופים ומגוררים גס

50 גר אגוזי מלך גרוסים

50 גר צימוקים

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, אבקת אפיה, קינמון והל בעזרת כף.

  1. מקציפים במיקסר סוכר, ביצים ודבש, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה את השמן.
  3. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עם אבקת האפייה וההל שערבבנו בהתחלה עד ליצירת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את האגוזים, התפוחים, הגזר והצימוקים לתוך התערובת ומקפלים בעדינות.
  5. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים כ40 דק ב180 מעלות

יש לצנן את העוגה לפני ההגשה.


חלת דבש ובזיליקום // ארז קומרובסקי

חלת דבש ובזיליקום // צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים:

1 ק"ג תערובת קסם לחלה של סוגת

500 גרם מים

100 גרם חמאה

רבע כוס דבש

חופן עלי בזיליקום טריים קרועים גס

1 כף פלפל שאטה גרוס

זירעוני שומשום מלא

אופן ההכנה:

מניחים את תערובת הקסם לחלה יחד עם המים והדבש ולשים. מוסיפים את החמאה והבזיליקום וממשיכים בלישה 2-3 דקות עד שהבצק מתאחד

מניחים בקערה , מכסים בניילון ומתפיחים כשלושת רבעי שעה-שעה

מחלקים ל 6 כדורים. נותנים להם לנוח מס' דקות ומגלגלים לצורת נקניקים ארוכים. קולעים נקניק  צמה ומתפיחים על נייר אפייה מכוסה בניילון כשעה. מורחים את 2 החלות בביצה מדוללת במעט חלב וקורט מלח ובוזקים זירעוני שומשום מלא בנדיבות.מחממים תנור ל 180 מעלות ומניחים בתחתית התנור קערה חסינת חום מלאה במים.  אופים כ-27-30 דקות או עד שהחלות זהובות טוב טוב.


גאלט תפוחי עץ עם שוקולד לבן // חברת כרמית

עוגת גאלט תפוחים // צילום: גלי איתן

מצרכים לבצק:

50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)

100 גר׳ חמאה

1 ביצה שלמה

1 חלמון ביצה

200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם סמיך.

מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.

מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.

מוציאים מהמיקסר ומשטחים.

עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

מצרכים לגאלט:

4 תפוחים מזן שאוהבים (רד דלישס, פינק ליידי, גראני סמית׳)

בצק טארט

2 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

1 טבלת אגו שוקולד לבן של כרמית

1 ביצה להברשה

הרכבה:

חוצים את התפוחים, מגלענים, ויוצרים מכל חצי מניפה.

מרדדים את בצק הגאלט לעיגול כמה שיותר סימטרי.

חוצים את טבלת שוקולד  "אגו" לבן ל-2, את החצי הראשון קוצצים באופן גס ומפזרים חתיכות של שוקולד לבן בין התפוחים. את החצי השני קוצצים גס ושומרים בינתיים בצד.

מקפלים את שולי הבצק שהשארנו בצורה חופפת, כך שנקבל שולי גאלט מסודרים.

מורחים ביצה על הבצק הנראה לעין. מפזרים סוכר וקינמון מעל מניפות התפוחים בצורה אסתטית.

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות. לאחר 20 דקות, מוציאים את הגאלט ומפזרים את שארית שוקולד "אגו" לבן הקצוץ,  מחזירים לתנור עד שהבצק משחים וקרם השקדים זהוב מאוד. התפוחים יקורמלו במהלך האפייה וכן השוקולד הלבן.


עוגה בחושה דבש קרמבל תפוחים // שף ניסים (יעקב) לוי

עוגת דבש קרמבל תפוחים // צלם גל פוני

החומרים:

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות

1/3 כוס שמן

3 ביצים

11/4 כוס קמח תופח

1/2 כפית קקאו כהה

קמצוץ סודה לשתייה

גרידה מקליפת לימון אחד,

קינמון,ציפורן

50 גרם קוביות תפוחים

אופן ההכנה

מערבבים במערבל דבש, שמן, סוכר, תה.

מוסיפים את הביצים.

מערבלים ומוספים את החומרים היבשים.

יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.

מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום.

מפזרים מעל תערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום.

אפייה

אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.

חג שמח!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.