עוגת שוקולד ודבש עם קצפת קינמון

העוגה הבאה היא הכוכבת השקטה של החג. במבט ראשון היא נראית קצת לא קשורה ולכאורה "איפה בכלל הדבש פה?", אבל כבר מהביס הראשון קשה שלא להתלהב. התוספת של קצפת הקינמון מוסיפה טוויסט נוסף של טעמים ומתקבלת עוגה שבאמת קשה לעמוד בפניה. ועוד יתרון? היא מושלמת לצליאקים ולנמנעים מגלוטן!

לעוגת שוקולד ודבש:
300 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1 כף קקאו איכותי
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
1/4 כפית מלח
100 גר' דבש

לקצפת קינמון:
150 מ"ל שמנת מתוקה, קרה
1 כף דבש
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית קערת פיירקס או תבנית עמוקה עם מים רותחים. משמנים תבנית אפייה.
2. בקערה גדולה מניחים יחד שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל או על בן-מארי.
3. מוסיפים לתערובת השוקולד המומס את החלמונים אחד-אחד, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.
4. מוסיפים לתערובת גם קקאו, וניל וברנדי וטורפים היטב.
5. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
6. מוסיפים פנימה את הדבש בהדרגה, תוך כדי הקצפה מהירה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
7. מקפלים את תערובת המרנג אל תוך תערובת השוקולד בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
8. יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפייה ומיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה.
9. אופים את העוגה במשך כ-30-35 דקות או עד שהיא תפוחה מאוד, נסדקת מעט בחלק העליון ועדיין רוטטת מעט במרכז.
10. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. העוגה מאבדת מהגובה וזה בסדר.
11. קצפת קינמון: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, דבש וקינמון עד שמתקבלת קצפת יציבה.
12. מעבירים את הקצפת לתוך שק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלוליות קצפת על גבי החלק העליון של העוגה.
13. מגישים בטמפרטורת החדר.

הערות, הארות ותוספות:

  • שומרים את העוגה במקרר עד 5-6 ימים, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
  • אם לא אוהבים קינמון אפשר פשוט להשמיט ולקשט את העוגה בקצפת רגילה.
  • חשוב להקפיד שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר.
  • חשוב לא לותר על המלח, משום שהוא מאזן את הטעמים ואת המתיקות.
  • באדיבות עוגיו. נט
  • http://www.oogio.net/
  • עוגיו נעט

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.