המרק שיכין אותכם לחורף: מתכון למרק ירקות ושיבולת שועל בריא וטעים ומהיר להכנה

מרק ירקות ושיבולת שועל, מרק של בריאות וטעם. המרכיבים זמינים ומצויים בבית וזמן ההכנה קצר

לא תמיד המרקים המושקעים עם מבחר מרכיבים כולל בשרים, קטניות ועוד המתבשלים ארוכות הם הכי מוצלחים. לעיתים נשתמש במספר מצומצם של מרכיבים ומה מפתיע, התוצאה מעולה, צבע וטעם נפלאים וכך מרק זה שנוצר ממספר ירקות ששהו במקרר ובמזווה. ראו את התוצר ואולי תבינו מה קיבלתי, כמובן שאם תכינו תבינו שאכן יש צדק בדבריי.
המתכון הינו בסיס, כמובן שאתם יכולים להשתמש בירקות המצויים בבית ולגבי ציר המרק אם אין לכם תוכלו להשתמש באבקת מרק אורגנית.
מהסיר לקערה

מרק ירקות ושיבולת שועל

6 מנות

החומרים:
2 גזרים
2 קישואים
2 תפוחי אדמה
דלורית בינונית
פלפל כתום/צהוב/אדום
2 גבעולי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
4 כפות שיבולת שועל
כוס ציר מרק ירקות
כפית כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
מים
אופן ההכנה:
  1. -קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
  2. -שוטפים את הקישואים, פלפל, סלרי והדלורית וחותכים לקוביות.
  3. -מכניסים את הירקות החתוכים לסיר בינוני וממלאים מים כ-10 ס"מ מעל גובה הירקות, מוסיפים את הציר ומרתיחים.
  4. -מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את עשבי התיבול  (רצוי קשורים בגומי או בתוך כלי רשת סגור מיוחד לבישול ירק), שיבולת שועל, מלח, פפריקה ופלפל.
  5. -מבשלים עד שהירקות מתרככים כ-45 דקות, טועמים ומתקנים טעמים.
  6. -מוציאים את עשבי הבישול מהמרק, מגישים עם פטרוזיליה טריה קצוצה.

 

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.