המתכון המושלם לאוזני המן במגוון מילויים • אפשר עוד להספיק לאפות וליהנות ממתכון מדהים וטעים במיוחד

לכל מי שחוגג את שושן פורים ולכל מי שעדיין רוצה להספיק לאפות אזני המן. מוגש לכם מתכון ייחודי שיאפשר לכם להכין אוזני המן פריכים במיוחד ובמגוון מילויים שיעוררו הדים רבים.

שמרית גולדברג- צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה- מגישה את המתכון המושלם!

חומרים לבצק
4 כפות שמן
200 גרם חמאה
1/2 כוס מיץ תפוזים
4 וחצי כוסות קמח
שקית א.אפיה
2 ביצים
1 כפית משחת וניל
3/4 כוס סוכר

למלית
אפשרות א' – (קרם שקדים ודובדבני אמרנה)
100 גר חמאה
100גר סוכר
100 גר שקדים טחונים
1 ביצה
גרידת תפוז
100 גר מחית דובדבני אמרנה

אפשרות ב' – (תמרים ואגוזים)
מחית תמרים
50 גר אגוזי מלך
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה
1.בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את החמאה, השמן והסוכר ולערבל במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת קרמית.
2. להוסיף ביצים, וניל תוך כדי ערבול עד שהתערובת אחידה.
3. להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ומיץ התפוזים , לערבל עד שהקמח נספג בתערובת , להפסיק את פעולת המיקסר ולגרד את דפנות הקערה בעזרת המרית.
4. להעביר את הבצק למשטח מקורמל לשטח אותו במעט ולעטוף בניילון נצמד, לקרר במקרר כשעה.
5. בינתיים מכינים את המלית על ידי ערבוב כל החומרים יחדיו לתערובת אחידה.
6. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ , קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
7.מניחים את המלית במרכז העיגול ומהדקים את השוליים לקבלת משולש.
8. מניחים על מגש עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה כחצי שעה.

המתכון באדיבות שמרית גולדברג- צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.