המתכון המושלם לעוגת דבש. רכה רכה, עם זיגוג לימוני מעל והכי חשוב – קלה להכנה, פרווה ויפהפיה

עוגות דבש רכות עם זיגוג לימון-דבש ופיסטוקים

12 עוגות אישיות או תבנית 20X30 או תבנית אינגליש קייק + 7 עוגות אישיות

מצרכים:
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן
1 ביצה גדולה
250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר חום דמררה
225 גרם (2/3 כוס) דבש
250 מ"ל קרם קוקוס (זה עם אחוזי השומן הגבוהים ולא המים)
330 גרם (2 כוסות + 5 כפות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קמצוץ מלח
כפית שטוחה קינמון

לזיגוג:
8 כפיות אבקת סוכר
כפית דבש
2 כפות מיץ לימון

לקישוט (אופציונלי):
פיסטוקים קצוצים גס (לא מומלחים כמובן)

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית או מכניסים מנז'טים לתוך תבנית שקעים.
• שמים בקערה את הביצה והסוכר וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הדבש, וטורפים. מוסיפים את קרם הקוקוס, השמן והקינמון וטורפים עד לאיחוד.
• בקערה נפרדת שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עם מזלג.
• מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם הדבש ומערבבים עם מרית רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר. שימו לב לא לערבב יותר מדי.
• יוצקים לתוך מנז'טים (עד 3/4 מהגובה) או לתבנית.
• אופים כ-25 דקות לעוגות קטנות או 45 דקות לתבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומזגגים.
• הכנת הזיגוג: מערבבים עם כפית את מצרכים הזיגוג ומזליפים מעל העוגות שהצטננו מעט.  מפזרים מעל פיסטוקים ומגישים.
• שומרים עד יומיים בטמפרטורת החדר, עד שבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא (בלי הזיגוג).

צילום: רחלי קרוט
משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.