המתכון הפופולארי: עוגת עוקץ הדבורה במנות אישיות ומילוי קצפת

עוגת עוקץ הדבורה בגרסה של מנות אישיות. מכינים את העוגות בתבנית מאפינס, מחלצים, מרטיבים, חוצים וממלאים בקצפת צחה

בהמשך לעוגת עוקץ הדבורה שהעליתי כאן ובעבר, העליתי גרסה נוספת של מנות אישיות, כלומר בעצם כמעט אותם מרכיבים אך בהכנה אישית. אתם תבחרו מה עדיף לכם.
אם תחפצו בגרסת פרווה המירו את השמנת המתוקה לבלילה במיץ תפוזים ואת השמנת המתוקה לציפוי והמילוי בשמנת  צמחית ריץ'.

אז קדימה למה אנו מחכים?

עוגת עוקץ הדבורה במנות אישיות

תבניות מאפינס בקוטר 8 ס"מ=8 מנות
תבניות מאפינס בקוטר 6 ס"מ=12 מנות

החומרים:

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

שקיק סוכר וניל

לציפוי:

100 גרם שבבי שקדים

כוס סירופ מייפל+1/4 כוס דבש/סילאן

למילוי:

250 מ"ל שמנת מתוקה

כף אבקת

סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרססים שמן על התבניות.
  2. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בפעמיים את הסוכר, ממשיכים עד היווצרות קצף קשה.
  3. משתמשים במטרפה ידנית ומוסיפים לסירוגין את השמנת, שמן וקמח עד שכל החומרים נבלעים בקצף.
  4. מעבירים את הבלילה לתבניות ומפזרים מעל את השקדים.
  5. אופים עד הזהבה ואו עד שקיסם יוצא יבש, כחצי שעה לערך (תלוי בתנור).
  6. מוציאים לרשת צינון ויוצקים את סירופ המייפל-דבש.
  7. מצננים, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר וחוצים כל עוגה, ממלאים בקצפת ומחזירים את החלק העליון.
  8. מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.