המתכון שזכה לשיתופים רבים: המבורגר עסיסי בלחמניה ביתית כמו במסעדה

המבורגר בייתי ולחמניה מאפה בית. אכן מכינים את קציצות ההמבורגר ואופים לחמניות קלילות נפלאות ומגישים ממש כמו במסעדה משובחת

אני אוהבת המבורגר בלחמניה, אך הכי אוהבת להכין בבית. אני אופה לחמניות קלילות ואווריריות ומכינה כמובן גם את ההמבורגר מצלעות מס' 2, אך ניתן להכין גם מצוואר או מכסה אנטריקוט, קורצת עיגולים יפים עם רינג וצורבת על מחבת פסים או פלנצה.
דבר אחד אוכל להבטיח לכם, לאחר שתכינו בבית זה יהפוך למנהג קבוע , כי הקהל ידרוש.
לאחר שהעליתי לראשונה את המתכון ראיתי שרבים שיתפו ואהבו מאוד ומי שעדיין לא הכין מוזמן להכין ולשתף בצילומים וקישור לכאן למתכון.

צילום: חיה אילונה דר

מכינים את הלחמניות המשגעות הללו

המבורגר בלחמניה

6 לחמניות גדולות

החומרים:

500 גרם קמח לבן/קמח ייעודי ללחמים, פיצות ופוקצות (אפשרי קמח שמרים)

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

ביצה

1/2 כוס שמן קנולה/תירס

כוס ו-1/4 מים פושרים

כפית מלח

לציפוי:

ביצה מדוללת בכפית מים

4 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את החומרים היבשים פרט למלח במשך 2 דקות.
  2. מוסיפים את הביצה, שמן ומים ובסוף את המלח.
  3. לשים במשך 10 דקות.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים התפחה כפולה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. תולשים 6 חתיכות שוות (שוקלים) ומכדררים לכדור, מניחים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה במרווחים ומתפיחים עוד חצי שעה.
  7. מורחים בביצה וזורים שומשום.
  8. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.

המבורגר ביתי

6 המבורגרים בקוטר 10 ס"מ

החומרים:

500 גרם בשר טחון גס /צלעות-מס' 2

בצל מטוגן

1/4 כוס מי סודה

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

הרכבת ההמבורגר:

עגבניה

בצל סגול פרוס

חסה

מלפפון חמוץ פרוס

 אופן ההכנה:

  1.  מערבבים את המצרכים ומניחים בצד להתאחדות המרכיבים.
  2. לאחר כחצי שעה מכינים רינג בגודל רצוי (הכנתי בקוטר 10 ס"מ) ומעצבים ברינג קציצות המבורגר.
  3. מלהיטים מחבת סטייקים או פלנצה ומשמנים קלות.
  4. משחררים את הקציצות מהרינגים ומטגנים כל המבורגר מכל צד (כל אחד לפי דרגת המוכנות שהוא אוהב כ-4 דקות לערך).

מעצבים את הבשר הטחון ברינג וצורבים היטב מכל צד

המלצה: לצרוב את פנים הלחמניות 

הרכבת המנה:
-חוצים כל לחמנייה, מניחים המבורגר, מעליו עלה חסה, פרוסת עגבניה, בצל ומלפפון חמוץ.
-מגישים עם מיונז וקטשופ.

פתחתי לכם שתראו את הסידור

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.