המתכון שיוסיף לכם בריאות: פשטידת פטריות וקישואים דיאטטית וטעימה

פשטידת פטריות וקישואים שהיא בעצם בבסיסה מתכון לפשטידות ירקות כברוקולי, בצל ועוד. נחשבת למתכון בריאותי

אז מה ההבדל בין פשטידה וקיש? בקיש יש קלתית של בצק פריך, מילוי של ירק כלשהו, גבינות או בשר ומלית המורכבת משמנת מתוקה וביצים. הפשטידה, לעומת זאת, היא ללא קלתית וניתן לערבב מצרכים שונים כרצוננו ומטבע הדברים הפשטידה מכילה פחות קלוריות.

יש כמה טכניקות כדי להפוך את מראה הפשטידה לנאה יותר, לדוגמא: משמנים את התבנית ומאבקים בקמח, מנערים עודפים ויוצקים את המילוי לתבנית. בעת פירוק התבנית, המאפה יוצא מעוצב יפה ובנוסף ניתן לעטר את החלק העליון בצנוברים, גבינה צהובה מגוררת ולקשט בעלי טימין, רוזמרין או מרווה. בדיוק כפי שעשיתי במתכון שלפניכם.

הפשטידה הינה אורחת קבועה ורצויה בביתי ובתוספת סלט, מהווה ארוחה משביעה, דיאטתית וטעימה מאוד. אני מגוונת במרכיבי הפשטידה וכך נראה כל פעם שאני מכינה משהו שונה, כי כל ירק נותן את טעמו ומירקמו.

 

 

פשטידת פטריות וקישואים

תבנית 26

 

החומרים:

סלסילת פטריות שמפניון (10-15 פטריות)

3 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק) פרוסים

בצל בינוני קצוץ

שמן קולה לטיגון

4 ביצים

5 כפות קמח מלא

כפית אבקת אפייה

מלח,פלפל

1/4 כפית אגוז מוסקט

שמנת חמוצה 9%/ יוגורט 3%

100 גרם גבינת פטה מפוררת 5%

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

50 גרם מוצרלה מגוררת

10 עלי נענע קצוצים

 

לציפוי:

25 גרם גבינת פרמזן מגוררת

חופן צנוברים

גבעול מכל אחד: רוזמרין, טימין ומרווה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מכינים תבנית משומנת ומאובקת בקמח.
  • מטגנים במחבת את הבצל, מוסיפים את הקישואים ומטגנים עד ריכוך קל, מעבירים לקערה.
  • באותה מחבת מטגנים את הבצל הירוק והפטריות עד ריכוך קל ומוסיפים לקישואים.
  • מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים.
  • יוצקים לתבנית, מפזרים מעל צנוברים, פרמזן ואת הגבעולים.
  • מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה, כ-35 דקות.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.