המתכון שיחמם אתכם בנשמה: מרק קרופניק עם קיגלך וגריסים פרוה/ בשרי

מרק קרופניק צמחי המורכב מגריסים, פטריות, תפוחי אדמה וגזר. יש גם אופציה בשרית

הצטרפו אלי למסע במנהרת הזמן: בית הורי, חורף קר, תנור גז מחמם את הבית, ריחות מהבילים מהמטבח של אמי הבשלנית ללא לאות  ומרק קרופניק על השולחן ואנו מסבים לשולחן ולוגמים מהמרק העשיר.  נהנים הנאה עצומה ואבא היקר עליו השלום משמיע קולות של הנאה מכל לגימה.

עד היום כשבא לי להתחמם היטב בגוף ובנשמה אני מכינה את מרק הקרופניק של אמא שלמדה מאמה כשמקור המתכון  שלהן היה בפולניה הרחוקה והקרה ולכן המרכיבים הכבדים לכאורה.

ומה הוא בעצם מכיל? גריסי פנינה, פטריות, בשר בקר וגרונות הודו והלהיט, קיגלך העשויים מתפוחי אדמה וצפים על פני המרק, פשוט מרק מדהים.

הכנתי את המרק היום ללא בשר והיה מוצלח ברמות גבוהות, לכן החלטתי לשתפכם בהנאה שלי, איך לא?

 

 

 

מרק קרופניק

6-8 מנות

 

המרכיבים:

1/2 כוס גריסי פנינה שטופים (ואולי עוד חופן)

10 פטריות חתוכות לרבעים

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

בצל קלוף וחתוך לקוביות

4 שיני שום קלופות

8 כפות מרק ירקות / 4 כפות מרק בצל ו-4 כפות מרק פטריות

מלח, פלפל

 

לאופציה בשרית:

1/4 קילו שריר/ או שפונדרה

גרון הודו

כנף הודו נקי

מרק עוף במקום מרק ירקות

 

המרכיבים לקיגל:

תפוח אדמה גדול  מקולף מגורר דק וסחוט

שום מקולף וחתוך

קמח (אין מינון, תבינו בהמשך)

2 כפות בצל מיובש משובח (על משקל)

1 ביצה

4-5 כפות שמן

מלח, פלפל

 

הכנת התערובת לקיגל:

מערבבים את החומרים בקערה ומוסיפים קמח עד שנוצרת תערובת מעט סמיכה.

משהים בצד.

 

אופן ההכנה:
1מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום והגזר ומטגנים כ-5 דקות.
2מוסיפים את תפוחי האדמה והגריסים,  יוצקים מים בגובה 3/4 מהסיר ומרתיחים.
3-מסירים את הקצף שנוצר בעזרת מסננת דקה.
4-מוסיפים את הפטריות, מלח, פלפל ואבקת מרק .
5-יוצרים  מתערובת הקיגל כדורים בגודל פינג פונג ומכניסים למרק .
6-זה הזמן לטעום ולשפר טעמים לפי הצורך.

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.