המתכון שיעשה לכם את השבת: עוגת שקדים שוקולד בציפוי גנאש שוקולד מלווה בתמונות (גלריה)

עוגת שכבות שוקולד ושקדים טחונים, חצוייה וממולאת בקרם שוקולד, מצופה בקצפת וגנאש שוקולד. כל ביס רכות טעימה ומלטפת

עוגת שכבות שכל חלק תורם לתוצר המושלם. עוגת שוקולד שקדים חצוייה לשניים, ממולאת בקרם שוקולד, מעל קצפת ולסיום גנאש שוקולד. איך נשמע לכם? כל ביס שתנגסו יכיל טעם גן עדן קרמי טעים.
מה שנותר זה להכין, לפנק את אהובינו ולספר לי על התגובות.
מאחר והעוגה אינה מכילה קמח היא מתאימה למי שאינו אוכל גלוטן וכמובן לפסח.

 

 

עוגת שקדים שוקולד בציפוי גנאש ללא גלוטן

תבנית 26

 

החומרים לעוגה:

200 גרם שוקולד מגורר
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
כפית אבקת אפייה
150 גרם שקדים טחונים דק

 

החומרים לקרם:
100 גרם שוקולד
150 מ"ל שמנת מתוקה
החומרים לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות נס קפה

 

החומרים לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר שבור
100 מ"ל שמנת מתוקה

 

 

אופן הכנת העוגה:
מכינים את הקרם: ממיסים את  השמנת והשוקולד במיקרו ומעבירים למספר שעות עד לילה.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית ומאבקים בכף מהשקדים הטחונים.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה (3 פעמים).
מנמיכים מאוד את המהירות ואם יש קיפול במכשיר משתמשים בו ומוסיפים את החלמונים, שוקולד מגורר, אבקת אפייה שקדים ומערבבים עד שהכל מתאחד.
יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
מוציאים לרשת צינון .
לקצפת: ממיסים את נס הקפה בכף מים חמימים.
מקציפים הכל יחד עד שנוצרת קצפת נוקשה.

 

הרכבת העוגה:

חוצים את העוגה לשניים , מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על החלק התחתון .
מכסים את העוגה בחלק העליון ומורחים בקצפת, מכניסים לצינון של שעה למקרר.
מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה, יוצקים על השוקולד וממתינים דקה.
מערבבים במטרף עד שהשוקולד נמס והחומרים מתאחדים, מצננים מעט.
יוצקים על העוגה ומקשטים את השוליים בכדורי שוקולד קטנים.

 ראו את המרקם ההורס, האם תעמדו בפני העוגה?

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.