המתכון שיקצור מחמאות רבות: עוגת עוקץ הדבורה מושכת ומפתה

עוגת עוקץ הדבורה שמקורה מגרמניה, שם היא נקראת Bienenstich או Bee sting cake, עברה אצלי שינוי יפהפה כולל קישוט בדבורי סוכר מתוקות

בראש השנה עקיצת הדבורה הופכת למתוקה בעזרת עוגה מרהיבה המגיעה במספר ווריאציות, מסובכות יותר או הרבה פחות. מקור העוגה מגרמניה, שם היא נקראת Bienenstich או Bee sting cake כשבבסיסה בצק שמרים מתוק, שקדים מקורמלים ומילוי של קרם וניל.

הפעם החלטתי להביא לכם גירסה קלה אך מאידך מקושטת ומעוצבת בצורה מושכת ומפתה ואפילו החלטתי להוסיף מספר דבורים מתוקות בעזרת בצק סוכר ומובטח שמהגדול עד הקטון יאהבוה.

 אין ספק שהעוגה תקצור מחמאות רבות מצד טועמיה.

עוגת עוקץ הדבורה

תבנית קפיץ  26

החומרים:

5 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

200 גר' שמנת חמוצה (גביע)

כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

200 גר' אגוזים

להרטבה:

כוס סירופ מייפל

1/4 כוס דבש

למילוי:

500 גר' שמנת מתוקה

כוס חלב

שקית פודינג וניל

אופן ההכנה:

  1. -מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. -מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  3. -טורפים את החלמונים ומוסיפים בזרם.
  4. -מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים  את השמנת ולסירוגין את השמן והקמח.
  5. -יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את האגוזים.
  6. -אופים עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא יבש.
  7. -למחרת פורסים את העוגה באמצע ומסירים את החלק העליון ומניחים על צלחת.
  8. -מחממים את סירופ המייפל ודבש ומרטיבים את החלק התחתון.
  9. -מקציפים את כל חומרי המילוי ומשאירים כוס קצפת בצד .
  10. -מזליפים  את הקצפת על החלק התחתון של העוגה הפרוסה.
  11. -מחזירים את החלק העליון מעל הקצפת ומרטיבים מעל עד לספיגה.

להכנת הדבורים:

בצק סוכר לפיסול
צבעי מאכל לבצק (השתמשתי בכתום וירוק)

הכנת הדבורים:

  1. לשים בצק סוכר כתום/ צהוב ויוצרים אליפסות.
  2. מרדדים בצק סוכר ירוק/ שחור ויוצרים רצועות .
  3. מרדדים בצק סוכר לבן וקורצים ממנו פרח .
  4. מדביקים את הרצועות על האליפסות ומכל פרח חותכים זוג כנפיים ומדביקים ליד הראש.
  5. מגלגלים עיגולים קטנים מבצק סוכר לבן לעיניים ומדביקים ולמרכז העין מגלגלים כדורים ירוקים קטנים יותר (או מסמנים נקודה עם טוש וצבע מאכל).
  6.  מזליפים על העוגה במרכזה גבעה קטנה ומניחים עליה את הדבורים.

הכנת הדבורים המתוקות לקישוט העוגה

פרוסה נדיבה מעוגת עוקץ הדבורה

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.