הסופגניות של יהודי מרוקו: ספינג' לכבוד החנוכה

מתכון ללביבות הספינג' המקוריות שמכינים יהודי מרוקו לקראת חנוכה, בחנוכה ובכל תאריך חגיגי.

חנוכה בפתח והמטגנת במתח – כך תעשו את זה בבית:
Sumesaמציגה: מתכון ספינג' לכבוד החנוכה

חנוכה מתקרב, וניחוח הטיגון מתפשט באוויר, אמנם כולם יודעים להכין סופגניות אבל את סוד הכנת החטיף המטוגן הפופולרי המגיע מצפון אפריקה לא הכול יודעים לפצח.

כדי לפרסם את הנס ולשמח את בני הבית, הנה מתכון ללביבות הספינג' המקוריות שמכנים יהודי מרוקו לקראת חנוכה, בחנוכה ובכל תאריך חגיגי, בעצם.

אימו של שף מסעדת סומסה מכניסה אותנו אל מטבחה הפרטי ומציגה: כך תכינו אותם נכון.

חומרים:
• 1 ק"ג קמח
• 50 גר' שמרים/ לחילופין קובייה אחת.
• 3.5 – 4 כוסות מים פושרים
• קורט מלח

אופן ההכנה:
• מערבבים את כל החומרים ביחד
• מכניסים לתוך שקית ניילון לחצי שעה עד שעה.
• ליצור עיגולים עם חור באמצע (כמו גלגל ים)
• להכניס לתוך שמן עמוק ורותח
• מיד אח"כ מעבירים לקערה עם סוכר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.