עוגת הגבינה של קפה אפרים

לכבוד חג השבועות מתכון נפלא לעוגת גבינה של הקונדיטורית מוריה גימאני

יום שישי, ריח של שבת באוויר, שכונת רחביה, עם העצים הרחבים, עם  הקצב הירושלמי הסבלני שרק השכונה הזאת יכולה לייצר.
 יש מקומות שפועלים מתחת לרדאר. כאלה שלא ידעת שהם קיימים, משהכרת אותם אתה חייב לספר עליהם
קפה אפריים, המתנהל לו בשקט, ללא צלצולים ורעש ומדגים להלכה ואף למעשה את קונספט השכונתיות.
זה הסוד שלו, ככה גיליתי כשקבעתי פגישה והסבירו לי שבשדרות מימון ככה בפינה זה נמצא.
בתוך חמש דקות, הרגשתי בבית, המקום הקטן התגלה כעולם גדול. שוקק חיים, ובעיקר אנשים שאכפת להם.
התיישבתי לצד השולחן, ועוד לפני שהבנתי מה קורה כאן, אפריים בכבודו ובעצמו הגיש לו כוס מיץ סחוט טרי, עם נגיעה של אניס, ההפתעות רק התחילו, יום שישי אמרתי כבר?
אמא שלו, הכינה ממולאים, כאלה לא טעמתי . אז מה את רוצה?
האמת, שהעיניים שלי חמדו את הויטרינה שהציגה עוגות שרק אפשר לחלום עליהם, עוגת גבינה גבוהה ומסקרנת, ברוטב אוכמניות, לצד סברינה נוטפת מיץ ודובדבנים.
חלות שבת מאפה הבית, הוגשו לי לצד מטבלים עם טעם מושלם. הקונדיטורית הצעירה הסתובבה שם גבעולית, (אי צדק משווע, הלו, את אופה עוגות משובחות עתירות קלוריות
האנשים זרמו אל המקום בו מתקיים הפסוק, לעולם לא צר בו המקום……היחס הבייתי הפתיע אותי, פלא שהגעתי לשם  ביום שני.
והכי הפתיע אותי אפריים (אפי בארזני) שזכר בעל פה את הקפה שהזמנתי ביום שישי, באותו הרגע הבנתי למה המקום הזה הוא פנינת חן בירושלים, ועוד לא הזכרתי את השקשוקה הירוקה, והקישים המעולים, הכל באפיה ביתית במקום
 ייתכן שזה חלק מסוד חינו. הוא זמין טעים  ויומיומי. יושביו, רובם צפוניים במלעיל מהסוג הלא מתאמץ.
לכבוד חג השבועות מתכון נפלא של הקונדיטורית במקום מוריה גימאני
עוגת גבינה:
תחתית
 200 גרם פירורי עוגיות וניל 70 גרם חמאה מומסת, לערבב  ולשטח בתחתית
מלית
260 שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה
150 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
4 ביצים
לערבב במטרפה
ציפוי
400 גרם שמנת חמוצה
150 גרם אבקת סוכר
לערבב ולמרוח על העוגה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.