מתכון לעוגה שאופה לך מחמאות: לינזר טורט

עוגת לינזר טורט האוסטרית מבצק פריך עגולה או בצורת חיתוכיות מרובעות ומעל ריבה וקישוטים של יתרת הבצק

את הלינזר טורט אני זוכרת ממש מזה זמן רב, עוד מילדותי, מאחר ואמי מאז ומתמיד היתה אופה מוכשרת ותמיד הביאה למטבחה מבחר מתכונים מכל העדות. מקור העוגה באוסטריה, היא בנויה משכבת בצק פריך, מעל שכבה של ריבת פירות יער או פטל ועל הריבה מקשטים בשארית הבצק. העוגה מופיעה בצורה עגולה או בחיתוכיות מרובעות.
אישית אני אוהבת להכין בצורת חיתוכיות ולחמם מעט לפני ההגשה.

חיתוכיות לינזר טורט

תבנית 30X20
24מנות

המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים L
1 לימון קטן מגורר
1/4 כפית וניל טהור
300 גרם קמח
150 גרם שקדים טחונים
כפית קינמון

לציפוי:
ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:
1-מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים מלח, וניל וגרידת הלימון.
2-מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנבלעות במסה.
3-מערבבים את היבשים ומוסיפים לתערובת.
4-עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
5-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6-נוטלים 3/4 מכמות הבצק ומשטיחים בתבנית כולל כס"מ בשוליים, מורחים את השוליים בביצה.
7-מורחים את הבצק בריבה, מכינים גלילים מיתרת הבצק ומסדרים שתי וערב על הריבה.
8-מורחים ביצה על הרצועות.
9-אופים עד הזהבה ע-30 דקות.
10-מצננים היטב ומאחסנים בצינצנת אטומה.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.