העוגה שתגרה אתכם לסיום הצום: טירמיסו בגבינה עם שוקולד אספרסו

טירמיסו עם גבינת מסקרפונה, אך הפעם לא בגירסה המוכרת אלא עם תוספת שוקולד

הטירמיסו חדר למטבחינו דרך המסעדות האיטלקיות הרבות בארץ וכמובן דרך מטיילים שביקרו באיטליה והוא אהוב ומוכן בגירסאות שונות. אני מכינה מתכוני טירמיסו הקרובים יותר למקור כלומר, עם ביצים והקרם מגבינת מסקרפונה ושמנת מתוקה.

היום אני משתפת במתכון בסגנון טירמיסו,  ללא ביצים כלל ובתוספת שוקולד מומס. כי אני אוהבת לגוון וגם אם יש מקור של מתכון אין סיבה שלא נערוך ניסויים במטבחינו, נצליח ולא נשתף?
בהמשך אשתף במתכון טירמיסו מקורי.

 לפניכם שלבי ההכנה

טירמיסו שוקולד אספרסו

8 מנות

תבנית מרובעת 20 על 20

 החומרים:

24 בישקוטים

1/4 כוס אספרסו

2 כפות ליקר קפה

85 גרם שוקולד קצוץ

250 גרם מסקרפונה

כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס אבקת סוכר

כפית וניל

2 כפות ליקר קפה

שוקולד מומס

פולי קפה מצופים שוקולד

מטבעות שוקולד

 אופן ההכנה:
  1. מניחים 12 בישקוטים על תחתית הכלי.
  2. טובלים באספרסו וכף ליקר.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרו ומצננים מעט.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה.
  5. מערבלים במיקסר את המסקרפונה (כך הגבינה נפתחת), אבקת סוכר ווניל.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה.
  7. מוסיפים את השוקולד המומס והליקר.
  8. יוצקים מחצית מהקרם על הבישקוטים.
  9. מכסים בשכבת בישקוטים נוספת ויוצקים יתרת האספרסו .
  10. מורחים מעל את יתר הקרם.
  11. מאבקים באבקת קקאו ומקשטים בפולי הקפה ומטבעות שוקולד.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.