הקונדיטור דודי אוסדון מגיש לכם מתכון לעוגת שוקולד רכה ועסיסית

יום שבת מתקרב ואין עוד עוגה לשבת, הנה עוגת שוקולד אבל לא סתם עוגת שוקולד אלא עוגה איכותית ברמה מאוד גבוה זו עוגת השוקולד היחידה שאני אוכל כול שאר העוגות שאני מכיר זה סתם קקאו אומנם יש פה קצת קקאו אבל זה ממש קצת אז ככה שלא מרגשים זה עוגה מושלמת ליום הולדת או ככה סתם לשבת.

זה עוגה שאני אישית עושה אותה פרווה והיא יוצאת מושלם לא חסר כלום אבל מי שרוצה חלבי יוכל לעשות ע"י החלפת כמה דברים קטנים

את המחמאה בחמאה

ואת הציפוי שיבוא אחרי האפייה ששם יש תפוזים לחלב

אז לפני שמתחילים יש רק כמה כללים:

*חשוב מאוד שהמחמאה תהייה רכה להוציא אותה כמה שעות לפני ואם ברח לכם מהראש אתם יכולים לחמם אותה במיקרו ל 15 שניות אבל הכי חשוב לא להמיס את המחמאה אלא רק לרכך אותה זה מאוד קריטי לעוגה.

*את המים הרותחים לא להמיר בחלב ככה זה המתכון המקורי הוא הכי טוב עם מים רותחים הוא נותן את העסיסיות שבעוגה.

*את העוגה עושים או במיקסר מקצועי או במעבד מזון.

*די חשוב שהביצים היו בטמפרטורת החדר ככה הקצף יוצא יותר אווירי אבל יש פה טריק אם הביצים כבר שהו בחוץ אז קשה להפריד אותם אחד מהשני אז מה עושים מוצאים מהמקרר ומפרידים אותם שהם קרים ואחרי זה נותנים להם להתחמם בחוץ ככה איזה 20 דקות או חצי שעה וזה מספיק.

*לעוגה הזו צריכים להקציף את החלבונים אז אם אין לכם שני מיקסרים (אחד מקצועי ואחד פשוט) או שאתם סתם רוצים לחסוך בכלים אז בהתחלה מתחילים עם חלבונים(הלבן של הביצה) ומקציפים בקערה נקייה (וזה חשוב) ואחרי שהקצף מוכן מעבירים לקערה אחרת ואז מתחילים עם העוגה כרגיל אם יש לכם שני מיקסרים אז מכינים את הבלילה במיקסר המקצועי ואת הקצף ביצים במיקסר הפשוט בסוף הכנת הבלילה .

*לגבי הנס קפה לא לוותר גם אני ש לא אוהב נס קפה אני לא מוותר לא מרגישים את זה בסוף האפייה אז אין מה לדאוג אבל זה מוסיף אני לא ניסיתי בלי אז אני לא יודע להשוות  וזה מתאים גם לילדים.

*הכי חשוב כול הזמן לנקות את הדפנות של הקערה עם מרית כי כול הזמן נדבק שם מלא מהתערובות אז מדי פעם להפסיק את המיקסר לנקות את הדפנות ולהמשיך .

*משהו אחרון, אחרי שהעוגה התקררה טיפה מכינים את הקרם וגם אותו מקררים קצת בחוץ במשך עשר דקות ושופכים על העוגה ונותנים לקרם להתקשות (ואחרי כמה שעות זה יהפוך לקרם מדהים).

ורק עוד משהו קטן העוגה נשמרת מצוין לאחר כמה ימים (אז הנה עוד סיבה להכין את העוגה) אבל עוגה כזו בחיים לא תחזיק כמה ימים אצלי היא בקושי החזיקה כמה דקות לפני שחיסלו אותה.

אז נתחיל להכין לפני שיכנס שבת

המצרכים:

200 גרם מחמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל עם כפית וחצי אבקת אפייה)

3 כפות גדושות של קקאו

3/4 כוס מים רותחים

כפית אבקת נס קפה רגיל

אז נתחיל קודם כול כמו שאמרנו לגבי הביצים עם המיקסר אני כותב את המתכון כמו שאני מכיר כי יש לי שני מיקסרים אז שמים את החמאה/מחמאה עם כוס וחצי סוכר (החצי כוס שנותרה תבוא בהמשך) במיקסר עם וו גיטרה ומקציפים בערך 5 דקות עד שהמחמאה נהיית קצת יותר אווירית  מוספים את כול החלמונים ומערבבים עוד איזה 3 דקות (ולא לשכוח כול הזמן לנקות את הדפנות) אחרי שהכול נהפך לקרם צהוב .

עכשיו לוקחים קערה רגילה שמים בה את הקמח תופח או הקמח עם אבקת אפייה ואת הקקאו ומערבבים ככה ביד רק שבכול יתאחד.

ומכינים גם את המים הרותחים בכוס עם הנס קפה ומערבבים.

עכשיו אפשר להמשיך, לוקחים חצי כוס מהחומרים היבשים (הקמח) ושופכים למחמאה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה אחרי שהכול מתאחד שופכים את הנס קפה עם המים ועוד פעם נותנים  ל הכול  להתאחד ואז שוב פעם את שארית הקמח (אחרי כול שלב מנקים את הדפנות וממשיכים)

וזהו רוב העוגה מאחרינו .

עכשיו לוקחים את המיקסר השני ומקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנהייה קצף ביצים תפוח ואוורירי אבל לא נוקשה יותר מידי .

אחרי שיש לנו קצף לבן תפוח ולא נוקשה מקפלים אותו לתערובות השנייה בעדינות.

*קיפול-קיפול זה שלוקחים משהו (בדרך כלל קצף ביצים) שהוא קל לתערובת היותר כבדה עכשיו צריכים לעשות את זה בנגלות בערך 3-4 נגלות כול פעם לוקחים קצת ומקפלים בתנועת  שמלמטה למעלה או בצורות שמונה על ידי לקקן/מרית עכשיו תהליך זה לוקח זמן אבל זה שווה את זה .זה נותן עוד נפח לעוגה.

אחרי ששני התערובות מאוחדות שופכים לתבנית 24 משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות בערך 45-50 דקות עכשיו זה מאוד בעיה בתנור אחד זה יכול לקחת 40 דקות ובשני חצי שעה אז תבדקו כול הזמן עם קיסם וכשהוא יוצא יבש זה מוכן.

בינתיים שהעוגה מתקררת מכינים את הקרם :

100 גרם שוקולד מריר (חבילת שוקולד פשוט)

2 כפות מים

2 כפות מיץ תפוזים

2 כפות סוכר

50 גרם מחמאה

לוקחים סיר קטן שמים את המים התפוזים ואת הסוכר ושמים על להבה גבוה במשך דקה שניים. מנמיכים להבה שמים את השוקולד וכול הזמן מערבבים עד שהוא נמס לחלוטין ומורידים מהאש.ומוסיפים את המחמאה ומערבבים עד שהכול נמס (אם לא הכול נמס אחרי כמה דקות מחזירים לאש לעוד דקה וזהו הקרם מוכן שופכים הכול על העוגה ונותנים לזה כמה שעות להתקרר

וזהו יש לכם עגה מדהימה יפה והכי חשוב טעימה לשבת.

אני חושב שזה מתכון  שווה ניסיון

אז שיהיה לכם שבת שלום ומתוק לכולם

דודי אוסדון

המתכון באדיבות דודי אוסדון מהבלוג cook for fun

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.