הקץ לשימורים – לאכול כשר בחו"ל כמו במלון 5 כוכבים

מיזם תיירות חדש בשם "אייר שף air chef " , קם במטרה לעשות מהפכה שתשים קץ לחוסר הנוחות דווקא ברגעים בהם נוחות והנאה הן המטרה ולאפשר חלופה: חוויית נופש בחו"ל בדיוק כמו בבית מלון בארץ

"אייר שף" AIR CHEF, מיזם חדש המאפשר לנופשים בחו"ל והמעוניינים באוכל כשר, להיפרד מארוחות מאולתרות ב'חמגשיות', מקופסאות שימורים שהביאו מהארץ, מ-take away ממסעדות מקומיות וליהנות ממזנוני בופה כשרים ועשירים שיוקמו במיוחד בשבילם בכל יעד שבו ישהו בעולם

המזנונים, מותאמים לחצי פנסיון (בוקר-ערב) או לפי דרישת הנופשים. הארוחות עשויות מחומרי גלם כשרים, אותן מכין צוות אייר שף במלון הייעודי ועליהן מפקח משגיח כשרות, בדיוק כנהוג בנופש בישראל.

סקרים העלו כי ​שומרי הכשרות המתכננים חופשה בחו"ל, טרודים בדאגות ההתארגנות סביב נושא האוכל בחופשה​. רובם מעמיסים על המזוודות קופסאות שימורים מהארץ ואת תג המחיר של חוסר הנוחות ומשקל עודף בטיסה, מאלתרים חמגשיות, ארוחות יקרות ממסעדות מקומיות או מנסים לאתר את בית החב"ד המקומי שלא תמיד נמצא בקרבת המלון הנבחר.

הבופה של "אייר שף" (צילום: חנה כצנלסון)

מיזם תיירות חדש בשם "אייר שף air chef " , קם  במטרה לעשות מהפכה שתשים קץ לחוסר הנוחות הקיימת דווקא ברגעים בהם נוחות והנאה הן המטרה ולאפשר חלופה: חוויית נופש בחו"ל בדיוק כמו בבית מלון בארץ על ידי הקמת מזנוני אוכל עשירים, טריים וכשרים המותאמים לארוחות בוקר וערב בבית המלון במוקדי היעד של הנופשים או בכל מקום בו יש התארגנות קבוצתית של מינימום 30 אנשים. ההתארגנות יכולה להיות עצמאית, דרך סוכן הנסיעות או באמצעות "אייר שף air chef " שתוכל לסייע. המזנונים הכשרים יורכבו מחומרי גלם אשר את חלקם החברה מטיסה במיוחד מהארץ וחלקם נרכשים ביעד המבוקש, בו יבשל צוות אייר שף air chef ועליו יפקח משגיח כשרות. ניתן להתאים תפריטים מגוונים ואת סוג הכשרות על פי טעמה ורצונה של הקבוצה.

"בדומה לנופש במלונות הארץ, כך גם אוכלי הכשר בחו"ל יוכלו ליהנות מחופשה ללא טרטור", מסביר ניסים עקיבא, "כמו כל נופש אחר, הם יוכלו לקום בבוקר, להגיע לחדר האוכל שבמלון וליהנות ממזנון בוקר – בופה שופע ומרהיב ממש כמו בארץ- עשיר בגבינות, לחמים טריים סלטים, ביצים ומטעמים מגוונים כשרים. לאחר שיסיימו יוכלו לקחת lunch BOX  (בתיאום והזמנות מראש) עם כריכים ומטעמים כצידה לדרך ולצאת ליום הטיול. בערב, כשיחזרו למלון, ימתין להם (לבחירתם), מזנון ארוחת ערב בשרי טרי וכשר ובו בשר מגוון סוגי בשרים, עוף, דגים, תוספות, סלטים וקינוחים ואפילו אפשרויות לצמחוניים שביניהם, כדי שיסיימו את היום שבעים, מרוצים ומבלי שבזבזו זמן ואנרגיות על התארגנות מיותרת."

(צילום: חנה כצנלסון)

איך זה עובד?

צוות "אייר שף air chef", שנמצא בתיאום מלא מול המלון, מגיע ליעד לפני הקבוצה, מכשיר חלק מהמטבח ודואג להקמת המזנונים הכשרים בחדר האוכל. הארוחות עוברות דגימות שוטפות במעבדות מובילות בחו"ל הסמוכות לאתרי הנופש.

מה העלות?

המחיר עבור 3 ארוחות בוקר ו-3 ארוחות ערב, בחופשה ממוצעת 3 לילות ו- 4 ימים עומד על פחות מ800 ₪ (* זהו מחיר המינימום הממוצע, נכון ל5.17, תלוי בסוג התפריטים שהוזמנו ובכפוף לשינויי התנאים והמחירים בחברה). מדובר במחיר שאינו עולה על ארוחת בוקר/ערב ממוצעת בבית מלון בארץ ומאפשר לנופשים ליהנות מארוחות כשרות בראש שקט.

את "אייר שף air chef" הקים היזם ניסים עקיבא, פטריוט מלא אמונה, בעל ניסיון עשיר בניהול מנגנוני תפעול לרבות תעשיית חדרי האוכל במלונות. את המיזם הקים כמעשה של שליחות ושירות עבור המשתייכים לקהילת אוכלי הכשר. למיזם חברו מיטב השפים של רשתות המלונות המובילות בישראל, משגיחי כשרות, חברות תיירות וסוכנויות נסיעות שזיהו את הפתרון האטרקטיבי והנוח ללקוחותיהם.

הרעיון נולד מתוך ניסיונו האישי של היזם, באחת החופשות שבהם הוא, וישראלים נוספים במקום היו טרודים סביב נושא האוכל ולא מצאו פתרון סביר. עם חזרתו לארץ, ערך סקרים מעמיקים והסיק כי זהו נושא המעסיק ישראלים רבים כמו גם תושבי חוץ המעוניינים באוכל כשר. כך, מתוך חזון השואף  לאפשר עוגן כשרות ושמירת זהות בכל מקום בעולם, נולדה "אייר שף air chef" המפיצה את השירות ביעדים נבחרים ברחבי העולם ובכל מקום לפי דרישה.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.