טאג'ין כבש עם פירות יבשים

טאג'ין כבש עם פירות יבשים
מאת: השף אלדד דהן למתחם 'רויאל גרדן'

חומרים:
1 ק"ג שוק טלה מפורק חתוך לקוביות גדולות
חצי כוס דבש
2 כפיות מלח
4 ענפים של תימין
1.5 כפיות פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית לטיגון
3 מקלות קינמון
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
2 כוסות מים
חצי כוס יין אדום
50 גר' משמשים מיובשים
50 גר' שזיפים
חופן גדול של צימוקים
50 גר' תאנים

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שטוח שמן זית וצורבים את נתחי הבשר עד לסגירה מלאה.
מעבירים את הבשר לתבנית עמידה בחום ועל המשקעים שנשארו במחבת שמים את שאר המרכיבים (יין, מים, דבש והפירות היבשים).\
מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
יוצקים את הרוטב על הטלה ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 3 שעות.
הצעות הגשה:
מתאים מאוד לאורז לבן או לקוסקוס מסורתי.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.